Fasolka szparagowa Marka Bittmana z chrupiącą szalotką

Fasolka szparagowa Marka Bittmana z chrupiącą szalotką
Fasolka szparagowa Marka Bittmana z chrupiącą szalotką to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 334 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, oliwę z oliwek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lunch w worku: czerwona fasola i ryż Marka Bittmana, Fasolka szparagowa z chrupiącą szalotką, Chile i miętą, oraz Brownies Marka Bittmana.

Instrukcje

1
Przynieś garnek wody do wrzenia i posolić. Napełnij dużą miskę zimną wodą i dużą ilością kostek lodu i trzymaj durszlak pod ręką. Aby przyciąć fasolę, zatrzaśnij lub odetnij koniec łodygi i wszelkie brązowe plamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Pokrój je na 2-calowe kawałki lub pozostaw w całości.
3
Dodaj fasolkę szparagową do wrzącej wody i gotować, aż po prostu zaczną się przetargu, ale pozostają dość chrupiące, 3 do 5 minut w zależności od wielkości fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
FasolaFasola
WodaWoda
4
Fasolę odcedzić i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
5
Pozostawić na minutę, aby dokładnie ostygły, a następnie odcedzić. (Fasolę można przygotować do dnia przed zakończeniem potrawy; dobrze przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
6
Umieść olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu masła, dodać szalotki i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż będą złote i chrupiące, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przesunąć szalotki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Pozostaw tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
8
Dodać fasolkę szparagową na patelni, posypać solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż fasola są chrupiące-przetargu, 3 do 5 protokół. Smak i dostosować przyprawy i podawać gorące lub ciepłe z szalotki na górze i migdały posypane, jeśli używasz ich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
PrzyprawyPrzyprawy
SzalotkaSzalotka
MigdałyMigdały
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn