Fasolka szparagowa Marka Bittmana z chrupiącą szalotką
Fasolka szparagowa Marka Bittmana z chrupiącą szalotką to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 334 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, oliwę z oliwek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lunch w worku: czerwona fasola i ryż Marka Bittmana, Fasolka szparagowa z chrupiącą szalotką, Chile i miętą, oraz Brownies Marka Bittmana.
Instrukcje
Przynieś garnek wody do wrzenia i posolić. Napełnij dużą miskę zimną wodą i dużą ilością kostek lodu i trzymaj durszlak pod ręką. Aby przyciąć fasolę, zatrzaśnij lub odetnij koniec łodygi i wszelkie brązowe plamy.
Pokrój je na 2-calowe kawałki lub pozostaw w całości.
Dodaj fasolkę szparagową do wrzącej wody i gotować, aż po prostu zaczną się przetargu, ale pozostają dość chrupiące, 3 do 5 minut w zależności od wielkości fasoli.
Fasolę odcedzić i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie.
Pozostawić na minutę, aby dokładnie ostygły, a następnie odcedzić. (Fasolę można przygotować do dnia przed zakończeniem potrawy; dobrze przykryć i schłodzić.)
Umieść olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu masła, dodać szalotki i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż będą złote i chrupiące, 5 do 10 protokół.
Przesunąć szalotki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Pozostaw tłuszcz na patelni.
Dodać fasolkę szparagową na patelni, posypać solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż fasola są chrupiące-przetargu, 3 do 5 protokół. Smak i dostosować przyprawy i podawać gorące lub ciepłe z szalotki na górze i migdały posypane, jeśli używasz ich.