Fasola Gigante
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Fasola Gigante może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 106 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 10 minut. Mieszanka kilka boczek, cebula, marchew, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fasola Gigante Z Fetanem I Gorzką Zielenią, Grillowana ośmiornica z fasolą Gigante i Oregano, oraz Pachnąca fasola Gigante z czosnkiem Confit i małż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę moczyć w wodzie przez noc.
Sooooooooooooo...jeśli nie myślałeś wczoraj, aby namoczyć fasolę, możesz wykonać metodę "szybkiego namoczenia", czyli umieścić fasolę w garnku pokrytym co najmniej 2 centymetrami wody. Doprowadzić wodę do wrzenia, wyłączyć ogień i niech garnek siedzieć, aż woda ochłodzi się naturalnie, a następnie podnieść proces, jak gdybyś moczył fasolę przez noc.
Fasolę odcedzić z moczonej wody.
Fasolę włożyć do dużego garnka i obficie zalać wodą.
Dodaj cebulę, marchew, seler, czosnek, tymianek, liście laurowe i skórę boczku. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować fasolę, aż wszystkie ziarna będą miękkie, o 1 godzinę.
Dodaj więcej wody, jeśli zmniejszy się zbytnio. Przetestuj fasolę na doneness, wykonując test 5 fasoli. Ugryź 5 fasolek, jeśli wszystkie są miękkie, to są gotowe. Fasola nie wszystkie gotować w tym samym tempie, więc test 5 fasoli jest ważne.
Po ugotowaniu fasoli wyjmij garnek z ognia. Wodę obficie przyprawić solą i odstawić na 15 minut.
Przenieść fasolę do miski i służyć. Jeśli nie używasz fasoli od razu, przechowuj je w lodówce w płynie.
Fasola, fasola muzyczny owoc...