Fasola Gigante

Fasola Gigante

Instrukcje

1
Wlać wystarczającą ilość wody na pokrycie fasoli przez 3 cale; niech moczyć na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Fasolę odsączyć; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Dodaj posiekaną cebulę i czosnek i podsmażyć, aż cebula będzie złoty kolor, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj fasolę, 8 szklanek bulionu z kurczaka, pomidory z sokiem, octem, ouzo, oregano i pokruszoną czerwoną paprykę do garnka; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, dodając więcej bulionu przez puchary, aby utrzymać fasolę zanurzoną i mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 godzin, w zależności od świeżości fasoli. Jeśli to konieczne, odkryć i gotować fasolę, aż mieszanina pomidorów zgęstnieje i ciecz jest nieznacznie zmniejszona, 10 do 15 minut. Fasolę doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. DO AHEAD: fasola może być wykonane do 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled. Fasolę przed kontynuowaniem, dodając więcej bulionu z kurczaka o 1/2 garści, jeśli fasola jest sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Posiekany świeży koperek wymieszać z fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pomidory W SokuPomidory W Soku
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
OuzoOuzo
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Podawać z ośmiornicą
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Koperekświeży Koperek
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
8
Serve with octopus
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia36
Magazyn