Fasola Fava, czosnek i ziołowe Crostini
Fasola Fava, czosnek i ziołowe Crostini mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.03 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 400 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka bagietki, fasola fava, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fava Bean Crostini, Fasola Fava i Crostini Manchego, oraz Arugulan i Fava-fasola Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° (150C).
Posmaruj obie strony każdego kawałka bagietki 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Piec przez 15 minut, lub do chrupkości i złoty.
W międzyczasie gotuj fasolę fava we wrzącej wodzie przez 2 minuty.
Odcedzić i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Zarezerwuj kilka fasoli do dekoracji. Resztę fasoli przełożyć do robota kuchennego szalotką, czosnkiem, pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i liśćmi estragonu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem rozprowadzić pastę z fasoli fava na przygotowanym crostini.
Udekoruj zarezerwowaną fasolą i posypką czarnego pieprzu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon