Fasola Cannellini
Fasola Cannellini to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kilka boczków, zawiąż tymianek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 15 minut. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Dorsz wędzony i fasola Cannellini, Fasola Cannellini i tuńczyk, oraz Fasola Cannellini Ze Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę namoczyć na noc w dużej misce wypełnionej wodą.
* Sooooooooooo...jeśli nie myślałeś wczoraj, aby namoczyć fasolę, możesz wykonać metodę "szybkiego namoczenia".
Umieścić fasolę w dużym garnku i przykryć co najmniej 2 cale wody. Doprowadzić fasolę do wrzenia na średnim ogniu. Wyłączyć ogień i odstawić garnek, aż woda ostygnie, a następnie postępować tak, jakbyś moczył fasolę przez noc.
Fasolę odcedzić z moczonej wody.
Fasolę włożyć do dużego garnka i obficie zalać wodą.
Dodaj cebulę, marchew, seler, czosnek, tymianek, bay i płyty boczek doprowadzić garnek do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie ziarna są miękkie, o 1 godzinę.
Dodaj więcej wody, jeśli zmniejszy się zbytnio. Przetestuj fasolę na doneness, wykonując test 5 fasoli. Zagryźć w 5 fasoli, jeśli wszystkie są miękkie, to są gotowe. Fasola nie wszystkie gotować w tym samym tempie, więc test 5 fasoli jest ważne.
Gdy fasola przejdzie test 5 fasoli, wyjmij garnek z ognia. Wodę obficie przyprawić solą i odstawić na 15 minut. Jeśli używasz fasoli od razu, śmiało. Jeśli nie używasz fasoli od razu, przechowuj je przykryte, w lodówce w płynie.
Fasola, fasola muzyczny owoc...