Farfalle z kiełbasą i borowikami: Corzetti alla Novese

Farfalle z kiełbasą i borowikami: Corzetti alla Novese
Farfalle z kiełbasą i borowikami: Corzetti alla Novese może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Jedna porcja zawiera 1228 kalorii, 51 g białka i 45 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,7 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup cebulę, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 75%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Farfalle z kiełbasą z indyka, groszkiem i grzybami, Makaron Farfalle w jednym garnku z kiełbasą, grzybami i groszkiem oraz Makaron Farfalle w jednym garnku z kiełbasą, grzybami i groszkiem.

Instrukcje

1
Aby zrobić makaron: Przesiej razem, a następnie usyp 2 1/4 szklanki mąki i szczyptę soli na środku dużej drewnianej deski do krojenia. W środku mąki zrób wgłębienie i wbij jajka. Za pomocą widelca ubij jajka z winem i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznego brzegu wgłębienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Parmigiano-Reggiano Plus Kawałek Do PodaniaTarty Parmigiano-Reggiano Plus Kawałek Do Podania
4 Szklanki Mąki Semoliny4 Szklanki Mąki Semoliny
4 Duże, Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem4 Duże, Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z SokiemDojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Poszerzając zagłębienie, kontynuuj wypychanie mąki z podstawy kopca, aby zachować kształt zagłębienia. Ciasto będzie zwarte po dodaniu połowy mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Wyrabiać około 15 minut, w razie potrzeby dodając resztę mąki, aby powstała zwarta masa. Gdy masa będzie już zwarta, zdejmij ciasto z stolnicy, zeskrob i usuń resztki. Lekko posyp deskę mąką i kontynuuj ugniatanie przez kolejne 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i lekko klejące. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Gdy ciasto odpocznie, ostrym nożem pokrój ciasto na średnie kawałki. Przełóż przez maszynę do makaronu i pokrój na 3-calowe paski. Używając kciuka i palca wskazującego, uformuj z tych kawałków makaronu farfalle, czyli makaron w kształcie motyla, ściskając środek, aby uformować szersze boki, a następnie spłaszcz obie strony, aby przypominały skrzydełka. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Połóż farfalle na blasze do pieczenia posypanej mąką semoliny i przykryj wilgotnym ręcznikiem kuchennym, aż będzie gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
FarfalleFarfalle
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Za pomocą wilgotnej szmatki dokładnie oczyść borowiki. Pieczarki pokroić na średniej wielkości kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6
W rondlu o średnicy od 12 do 14 cali rozgrzej olej, aż będzie gorący, ale nie dymiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie i jasnozłociste, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodaj kiełbasę i smaż na złoty kolor, jeszcze około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
9
Dodać grzyby, dobrze wymieszać i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
10
Dodać pomidory i ich sok oraz wino, lekko solić w trakcie dodawania. Przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż pomidory zmiękną i puszczą więcej soku, około 15 do 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Do wrzącej wody dodać makaron. Gotuj do miękkości, ale wciąż al dente, około 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12
Dobrze odcedzić, zachowując 1/2 szklanki płynu z gotowania.
13
Dodaj makaron do mieszanki kiełbas i podgrzej na dużym ogniu, aż składniki dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
14
Jeśli makaron jest zbyt suchy, dodaj trochę wody z gotowania makaronu, po 1 łyżce na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
15
Posyp natką pietruszki i Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
16
Podawaj natychmiast w podgrzanych miseczkach do makaronu z kawałkiem Parmigiano na boku do startego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn