Farfalle z kapustą Savoy, pancettą i mozzarellą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Farfalle z kapustą Sabaudską, Pancettanem i Mozzarellanem. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 469 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka orzechów piniowych, parmezanu, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Reginetti z kapustą Savoy i pancettą, Reginetti z kapustą Savoy i pancettą, oraz Groch, Pancetta i cytryna Farfalle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej, głębokiej patelni nonstick.
Dodać pancetta i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż złoty, o 5 protokół.
Przenieś pancettę na deskę do krojenia i grubo posiekaj. Odcedzić tłuszcz przez drobne sito; wytrzeć patelnię i wlać tłuszcz z powrotem.
Dodać orzeszki piniowe na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś nakrętki na talerz.
Dodaj tymianek i czosnek na patelni i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać kapustę i wrzucić do Płaszcz z tłuszczu. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zwiędną, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać wodę i parmezan, przykryć i gotować, aż kapusta będzie miękka, o 10 protokół.
Tymczasem, gotować farfalle we wrzącej osolonej wodzie, aż al dente.
Odcedzić makaron i wstrząsnąć do sucha, a następnie powrócić do garnka.
Dodać kapustę, mozzarellę, pancettę, orzeszki piniowe i pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek i wrzucić, aż ser lekko się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i podawać.