Farfalle Z Gorgonzolą, Szynką I Groszkiem
Farfalle z gorgonzolą, szynką i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś szynkę, groszek, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Farfalle ze szpinakiem i groszkiem, Farfalle z groszkiem, szynką i śmietaną, oraz Farfalle Z Groszkiem I Prosciutto.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu. Woda obficie doprawić solą; powinna smakować jak woda morska. Gdy wróci do wrzenia, dodaj makaron, szybko wymieszaj, aby oddzielić makaron, a następnie przykryj garnek. Gdy woda ponownie się zagotuje, odkrywaj i gotuj makaron aż do al dente, od czasu do czasu mieszając.W międzyczasie, w dużej patelni Wysokiej stronie sauté, podgrzać śmietanę i ser na średnim ogniu. Dusić, często mieszając i rozbijając ser, aż mieszanina będzie gładka i lekko zagęszczona, około 3 minut.
Dodać groszek i gotować do ogrzania przez, o 1 minutę. Z ognia rozdrobnić szynkę na patelnię i wymieszać.Sprawdzić przyprawy (sos powinien być trochę słony, ale ponieważ ser i szynka są słone, dodatkowa sól może nie być potrzebna) i odstawić.Gdy makaron jest gotowy, odcedzić go, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania, a następnie wlać makaron na wierzch sosu. Wrzucić do połączenia na średnim ogniu. Jeśli makaron wygląda na suchy, dodaj trochę wody do gotowania. Sprawdź przyprawy i podawaj z pieprzem.Wskazówka: podczas gotowania rurowych lub krótkich kształtów makaronu, takich jak penne lub farfalle, często wyjmujemy go z garnka za pomocą ręcznego Sitka zwanego pająkiem. Działa jak urok i oszczędza nam konieczności mycia szczelinowego durszlaka lub próby dopasowania nieporęcznego naczynia do zmywarki.Więcej przepisów na makarony na Food Republic: Pasta Paccheri z Miecznikiem, oliwkami, kaparami i miętą przepis
Spaghetti Z Białym Przepisem Puttanesca
Rigatoni Z Pikantnym Salami I Pomidorem Przepis