Fantastyczny Bourbon wędzony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 911 kalorii, 45g białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól, pieprz, cytryna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Fantastyczny, Fantastyczny Kurczak Feta, oraz Fantastyczny Kurczak Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz 2 ćwiartki wody, 1/2 szklanki bourbona, cukier i sól koszerną w dużym holenderskim piekarniku i zagotuj, mieszając, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodać lodowatą wodę i kolejne 7 składników (przez cytrynę) i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Cytryna
3
Dodaj kurczaka do solanki; przykryć i przechowywać w lodówce 18 godzin, obracając kurczaka od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Solanka
4
Zrębki moczyć w wodzie przez 1 godzinę; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Woda
5
Kurczaka wyjąć z solanki; kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Odcedzić solankę przez sito; wyrzucić solankę i zarezerwować 2 ćwiartki jabłka, 2 ćwiartki cytryny,2 ćwiartki cebuli i czosnek. Wyrzucić Pozostałe ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Czosnek
Do Konserwowania,
Solanka
Cytryna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Sito
6
Posyp jamę kurczaka pieprzem; dodaj zarezerwowane ciała stałe do jamy kurczaka. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka. Wiązać nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Pieprz
7
Wyjmij stojak do grilla i odstaw na bok. Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do wysokiej i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Przebić dno jednorazowej patelni z folii aluminiowej kilka razy czubkiem noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Kasztany Wodne, Julienne
Nóż
Patelnia
8
Umieść patelnię na elemencie grzewczym po podgrzanej stronie grilla; dodaj 1 szklankę wiórów drzewnych do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Patelnia
9
Umieść kolejną jednorazową patelnię z folii aluminiowej (Nie przekłuwać patelni) na nieogrzewanej stronie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Kasztany Wodne, Julienne
Patelnia
10
Wlać 2 szklanki wody na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Niech wióry stać na 15 minut lub do palenia; zmniejszyć ciepło do średnio-niskie. Utrzymuj temperaturę na poziomie 27
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
12
Płaszcz stojak grill z gotowania sprayu; miejsce na grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
13
Umieść kurczaka, pierś do góry, na stojaku grillowym nad patelnią foliową po nieogrzewanej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Folia Aluminiowa
Patelnia
14
Pozostałą 1 łyżkę bourbon i masło połączyć; baste kurczaka z mieszaniną bourbon. Zamknąć pokrywkę i gotować przez 2 godziny w temperaturze 275 lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cały Kurczak
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
15
Dodaj pozostałe 1 szklanka wiórów drzewnych w połowie czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
16
Kurczaka ułożyć na półmisku; przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
17
Odstawić na 15 minut. Wyrzucić skórę przed podaniem.