Fantastyczny Bourbon Wędzony Kurczak

Fantastyczny Bourbon Wędzony Kurczak
Fantastyczny Bourbon wędzony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 911 kalorii, 45g białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól, pieprz, cytryna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Fantastyczny, Fantastyczny Kurczak Feta, oraz Fantastyczny Kurczak Morelowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 2 ćwiartki wody, 1/2 szklanki bourbona, cukier i sól koszerną w dużym holenderskim piekarniku i zagotuj, mieszając, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać lodowatą wodę i kolejne 7 składników (przez cytrynę) i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CytrynaCytryna
3
Dodaj kurczaka do solanki; przykryć i przechowywać w lodówce 18 godzin, obracając kurczaka od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SolankaSolanka
4
Zrębki moczyć w wodzie przez 1 godzinę; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
5
Kurczaka wyjąć z solanki; kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Odcedzić solankę przez sito; wyrzucić solankę i zarezerwować 2 ćwiartki jabłka, 2 ćwiartki cytryny,2 ćwiartki cebuli i czosnek. Wyrzucić Pozostałe ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SolankaSolanka
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
6
Posyp jamę kurczaka pieprzem; dodaj zarezerwowane ciała stałe do jamy kurczaka. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka. Wiązać nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
7
Wyjmij stojak do grilla i odstaw na bok. Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do wysokiej i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Przebić dno jednorazowej patelni z folii aluminiowej kilka razy czubkiem noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Umieść patelnię na elemencie grzewczym po podgrzanej stronie grilla; dodaj 1 szklankę wiórów drzewnych do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
9
Umieść kolejną jednorazową patelnię z folii aluminiowej (Nie przekłuwać patelni) na nieogrzewanej stronie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
10
Wlać 2 szklanki wody na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Niech wióry stać na 15 minut lub do palenia; zmniejszyć ciepło do średnio-niskie. Utrzymuj temperaturę na poziomie 27
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
12
Płaszcz stojak grill z gotowania sprayu; miejsce na grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Umieść kurczaka, pierś do góry, na stojaku grillowym nad patelnią foliową po nieogrzewanej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
14
Pozostałą 1 łyżkę bourbon i masło połączyć; baste kurczaka z mieszaniną bourbon. Zamknąć pokrywkę i gotować przez 2 godziny w temperaturze 275 lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
15
Dodaj pozostałe 1 szklanka wiórów drzewnych w połowie czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
16
Kurczaka ułożyć na półmisku; przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
17
Odstawić na 15 minut. Wyrzucić skórę przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W20 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn