Fall Pear Galette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Fall Pear Galette spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 404 kalorie, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, mieloną gałkę muszkatołową, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Fall Pear Galette, Fall Pear Galette, oraz Koperek Chicken Pot Pie Galette: ciasto na jesień dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować galette, wyłożyć galaretkę z folią i pokryć folią sprayem do gotowania.
Rozwałkuj ciasto na 11-calowe koło; umieść na blasze do pieczenia.
Posypać skórkę serem, pozostawiając 1-cal granicy.
Połączyć gruszki, sok, i gałka muszkatołowa w dużej misce; wrzucić dobrze.
Dodać brązowy cukier i mąkę; wrzucić delikatnie. Ułóż owoce na cieście pozostawiając 2-calową granicę. (Gruszki będą ułożone wysoko na cieście.) Zagnieść brzegi ciasta w kierunku środka, delikatnie dociskając do uszczelnienia (ciasto pokryje tylko częściowo gruszki).
Piec w 400 przez 30 minut lub aż skorupa jest lekko rumiane (nadzienie może wyciekać lekko podczas gotowania). Fajna galetka na stelażu z drutu.
Aby przygotować karmel, rozgrzać cukier granulowany w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, mieszając w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie (około 4 minut). Gotować 1 minutę lub aż złoty.