Falafel Pitas z sosem ogórkowo-jogurtowym

Falafel Pitas z sosem ogórkowo-jogurtowym
Przepis Falafel Pitas z sosem ogórkowo-jogurtowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 207 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać jajko, chleb, ciecierzyca, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Greckie Pitas z kurczaka z sosem jogurtowym ogórkowo-koperkowym, Jagnięce Pitas z pomidorami, szalotkami i miętowym sosem jogurtowym, oraz Sałatka z pieczonego falafela i makaronu ogórkowego z sosem miętowo-Tahini.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 10 składników w robocie kuchennym; pulsuj 6 razy lub do dobrze wymieszanego (mieszanina będzie mokra).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Łyżka o 1/3 szklanki mieszaniny ciecierzycy na patty do patelni; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiecierzycaCiecierzyca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Każdą połowę pity wyłożyć z 1/4 szklanki rukoli, dodać 1 patty do każdej połowy pity i łyżkę 2 łyżki sosu ogórkowo-jogurtowego do każdej połowy pity.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos JogurtowySos Jogurtowy
OgórekOgórek
RukolaRukola
Kombinacja 2Kombinacja 2
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn