Falafel Jeanie

Falafel Jeanie
Przepis Jeanie Falafel może zaspokoić twoje pragnienie w mniej więcej 32 minuty. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 325 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać popękane ziarna pieprzu, fasola garbanzo, pietruszka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Falafel Jeanie, falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, oraz King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart.

Instrukcje

1
Rozgnieść fasolę garbanzo w dużej misce. Wymieszaj cebulę, czosnek, kolendrę, pietruszkę, kminek, kurkumę, proszek do pieczenia, bułkę tartą, sól i pieprz. Nie bój się używać rąk. Kształtuj mieszaninę na kulki 1 1/2 cala; powinieneś uzyskać 18 do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
KurkumaKurkuma
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Jeśli mieszanina nie trzyma się razem, dodaj trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C). Ostrożnie wrzucić kulki do gorącego oleju i smażyć na brązowo. Jeśli nie masz frytkownicy, podgrzej olej na ciężkiej głębokiej patelni na średnim ogniu. Może być konieczne dostosowanie ciepła nieco po pierwszych kilku falafelach i pamiętaj, aby często obracać się tak, aby równomiernie brązowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W32 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn