Falafel
Falafel może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, oliwa z oliwek, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortować i umyć ciecierzycę; umieścić w dużej misce. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli. Okładka; odstawić 8 godzin.
Połącz ciecierzycę, kolendrę i następne 8 składników (kolendra choć por) w robocie kuchennym; proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Podzielić mieszaninę ciecierzycy na 16 równych porcji, kształtując każdy w 1/2-cala grubości patty.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick.
Dodać 5 pasztecików; gotować 3 minuty z każdej strony lub na złoty kolor. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałym olejem i pasztecikami.
W każdej połowie pita rozprowadzić 1 łyżkę jogurtu-Dip Tahini; wypełnić 1 patty.