Fajne Ciasto Żurawinowe
Fajne ciasto żurawinowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 408 kalorii, 4G białka, oraz 15g tłuszczu każdy. Za $1.13 za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku żurawinowego, bitej polewy kartonowej, dodatkowej porcji graham cracker crust i ekstraktu wanillanowego. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżką wynik 17%, to danie nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również COOL ' n EASY Pie, Fajne Ciasto Limonkowe, oraz Nutella Cool Whip Pie.
Instrukcje
W małej misce połącz żelatynę i 1/3 szklanki cukru. W małym rondlu zagotuj sok żurawinowy.
Dodaj do mieszaniny żelatyny; mieszać do rozpuszczenia. Przykryj i wstaw do lodówki, aż lekko zgęstnieje, około 1 godziny.
W małej misce wymieszaj serek śmietankowy, mleko, wanilię i pozostały cukier na gładką masę.
Ubij zagęszczoną mieszaninę żelatyny przez 2-3 minuty lub do uzyskania gładkości.
Dodaj do serka śmietankowego; ubijaj do uzyskania gładkości.
Usuń 1/2 szklanki bitej polewy do dekoracji; przykryj i wstaw do lodówki. Złóż pozostałą polewę do mieszanki serka śmietankowego.
Umieść sos żurawinowy w małej misce; rozgnieć widelcem, aż będzie można go rozsmarować.
Rozłóż na dnie skorupy. Łyżka mieszanki sera śmietankowego na wierzchu. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny lub do stwardnienia.
Udekoruj zarezerwowaną bitą polewą.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Chateau Chantal Late Harvest Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling]()
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling