Erick ' s deep Fried Rosemary Turkey
Erick 's deep Fried Rosemary Turkey może być tylko hor d' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje $6.5 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 974 kalorie, 52g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz olej z orzeszków ziemnych, rozmaryn, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij zewnętrzną frytkownicę olejem z orzeszków ziemnych (patrz wskazówka poniżej) i podgrzej do 325 stopni F (160 stopni C). To zajmie około 30 minut.
Natrzyj indyka mielonym czosnkiem, solą i pieprzem od wewnątrz i na zewnątrz. Wypełnij jamę rozmarynem, ząbkami czosnku i imbirem. Przechowywać w lodówce przez 30 minut do marynaty.
Usuń zioła i czosnek z jamy ptaka i odrzuć. Upewnij się, że otwór na szyi indyka ma co najmniej 2 cale szerokości. Przyciąć skórę z powrotem, jeśli to konieczne. Zapobiegnie to narastaniu ciśnienia wewnątrz. Jeśli indyk ma wyskakujący wskaźnik doneness, należy go wcześniej usunąć.
Umieść indyka w koszu do frytkownicy lub urządzeniu wiszącym i powoli opuszczaj go do gorącego oleju. Pamiętaj, aby utrzymać temperaturę oleju podczas smażenia. Gotować przez 3 1/2 minut na funt, lub do temperatury wewnętrznej wynosi 180 stopni F (82 stopni C), gdy podjęte w najgrubszej części uda.
Ostrożnie wyjmij indyka z gorącego oleju i wyłącz frytkownicę.
Pozwól ptakowi ostygnąć przez 5 minut, a następnie osusz.