Endywia Sałatka Jajeczna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki jajecznej endywii. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 227 kalorii, 12g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje 82 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, jajka, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zdrowa Kanapka Z Sałatką Jajeczną, Deviled Egg Makaron Sałatka, oraz Awokado Sałatka Jajeczna Kanapki Z Herbatą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jajka w pojedynczej warstwie w 2-ćwiartkowym rondlu. Przykryć zimną wodą co najmniej 1 cal nad jajami. Rondel przykryć; podgrzać do wrzenia.
Wyjąć z ognia; odstawić na 15 minut.
Drenaż. Natychmiast umieść jaja w zimnej wodzie z kostkami lodu lub przeprowadź zimną wodę nad jajami, aż do całkowitego ostygnięcia.
Aby obrać, delikatnie stuknij każde jajko na blacie, aż cała skorupka zostanie drobno pęknięta.
Tocz delikatnie między rękami, aby poluzować skorupę. Zaczynając od dużego końca, obrać jajko pod zimną wodą, aby usunąć skorupkę.
W średniej misce posiekaj jajka nożem lub blenderem do ciast.
Dodać majonez, curry, sól i pieprz; wymieszać widelcem do wymieszania. Łyżka sałatki jajecznej do liści endywii; posypać cebulą.