Enchiladas Verdes
Przepis Enchiladas Verdes może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 472 kalorie, 31g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera asiago, mielony kminek, tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Enchiladas Verdes (Zielone Enchiladas), oraz Enchiladas Verdes (Zielone Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować salsa verde, należy wyrzucić łuski i łodygi pomidorów; pokroić na ćwiartki.
Połączyć pomidory, 1 1/4 szklanki bulionu, 1/4 łyżeczki soli, i posiekane jalapeo w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż tomatillos są miękkie. Lekko schłodzić.
Salsa verde umieścić w blenderze lub robocie kuchennym i proces, aż będzie gładka lub zacieru z masher ziemniaków.
Umieść dużą patelnię nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodać salsa verde; gotować do zmniejszenia do 2 szklanki (o 1 minutę).
Aby przygotować nadzienie enchilada, połącz kurczaka i następne 9 składników (kurczak przez czarny pieprz) w dużej misce.
Rozprowadzić 1/2 szklanki salsa verde na dnie 13 x 9-calowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki kurczaka downcenter każdej tortilli; roll up. Ułóż enchiladas, szew boki w dół, w poprzek w naczyniu.
Pozostałe salsa verde wlać równomiernie na enchiladas. Przykryć i piec w temperaturze 400 przez 10 minut lub do całkowitego ogrzania.
Podawać z kwaśną śmietaną i udekorować pokrojonym jalapeo, w razie potrzeby.