Ember-Pieczony Hummus Do Squasha
Ember-pieczony Hummus Squash może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis Hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 18g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje $3.3 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz bagietkę, gałkę muszkatołową, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Ziemniaki Pieczone W Soli Z Kremem Z Szalotki, Grillowanie: pieczone bataty z masłem cynamonowo-klonowym, oraz Pieczony Hummus Z Dyni.
Instrukcje
Umieść cały squash w żarze średniego węgla drzewnego i ognia drzewnego po zakończeniu gotowania innego posiłku lub skonfiguruj mały ogień węglowy, umieść squash na ruszcie grillowym stojaku bezpośrednio nad nim i przykryj grill. Squash, w zależności od jego wielkości, będzie gotować w ciągu 45 minut do 1 1/2 godziny. Odbywa się to, gdy skóra jest zwęglona i squash opada trochę z lekkim naciskiem.
Niech ostygnie przez 20 minut.
Pokrój dynię na pół, a następnie zgarnij i wyrzuć nasiona, uważając, aby nie usunąć zbyt dużo mięsa, gdy to zrobisz.
Usuń mięso ze skóry-zeskrobaj aż do skóry, ponieważ tam jest cały słodki, niesamowity smak dymu! Jeśli jakieś zwęglone płatki się wmieszają, to w porządku.
Umieścić mięso w robocie kuchennym.
Dodaj tahini, sok z cytryny i czosnek, jeśli używasz. Przecier mieszaninę, aż będzie stosunkowo gładka, ale nadal istnieje kilka kawałków. Doprawić kilkoma szczyptami soli, a następnie, przy uruchomionej maszynie, dodać oliwę w powolnym, stałym strumieniu przez rurę podającą. Mieszanina zacznie zmieniać kolor wraz z dodaniem oliwy z oliwek. Po dodaniu około 1 szklanki oleju, zatrzymaj maszynę, zeskrobaj bok i posmakuj Hummusu. Jeśli uważasz, że potrzebuje trochę więcej soli, to śmiało i dodaj go. Mieszanina powinna być gęsta w tym momencie, zbliżona do majonezu o konsystencji. Włącz maszynę z powrotem i dodaj kolejną filiżankę oleju, a następnie spróbuj ponownie. Hummus powinien mieć zrównoważony, słodko-kwaśno-dymny smak. Jeśli wydaje się to nie do końca właściwe lub zbyt gęste, nadal dodawaj tyle pozostałego oleju, ile potrzebujesz, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Najlepiej jest, jeśli przed podaniem pozostawia się go na kilka godzin do schłodzenia, ale można go podać od razu. Przed przedstawieniem go gościom, sprawdź balans Smakowy jeszcze raz i dostosuj w razie potrzeby większą ilością soli i / lub soku z cytryny.
Łyżka hummus do dużej miski i udekorować go kilkoma kratkami gałki muszkatołowej za pomocą tarki Microplane lub gałki muszkatołowej i szczyptą pieprzu.
Podawać z plastrami bagietki.
Wydrukowano za zgodą skąd jest dym: proste, zrównoważone, pyszne Grillowanie Bartona Seavera. Copyright © 2013 Barton Seaver. Zdjęcia Katie Stoop. Opublikowane przez Sterling Epicure, imprint Sterling Publishing Co., Inc.