Ellyn Goodrich ' s Alaskan Halibut and Salmon Gefilte Fish Terrine (Pareve)
Ellyn Goodrich 's Alaskan Halibut and Salmon Gefilte Fish Terrine (Pareve) może być tylko hor d' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz marchew, wodę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to żydowskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Alaskański halibut, łosoś i Rolada krabowa, Łosoś Gefilte Ryba, oraz Biała Terryna rybna z łososiem ikrą i koperkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Posmaruj 12-szklankową patelnię z margaryną.
Pokrój rybę na duże kawałki i umieść w misce robota kuchennego. Puls około 20 razy, nie puree, ale szlifować dobrze.
Umieścić w misce miksera elektrycznego.
Rozgrzać olej na dużej patelni i podsmażyć cebulę na średnim ogniu, aż będzie miękka i przezroczysta.
Do mieszaniny ryb dodaj cebulę, jajka, 2 szklanki zimnej wody, mączkę z macą, sól, biały pieprz, cukier i sok z cytryny. Beat w mikserze elektrycznym ze średnią prędkością, za pomocą uchwytu łopatkowego, przez około 10 minut.
Dodać koperek i zetrzeć w marchewce; dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę do nasmarowanej patelni bundt. Wygładzić górę szpatułką i przykryć folią.
Umieść dużą patelnię wypełnioną wodą, która prawie się gotuje i znajduje się co najmniej w połowie boków patelni bundt.
Piec w piekarniku przez 1 godzinę lub do momentu, gdy środek będzie stały. Schłodzić przez 5 minut lub do czasu, aż pleśń będzie chłodna w dotyku. Użyj noża na krawędziach.
Umieść płaską płytę do serwowania na górze, a następnie odwróć, odwracając formę na talerz. Jeśli forma nie wyjdzie łatwo, wstrząśnij płytką. Powinieneś poczuć lub usłyszeć, że daje.
Przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc. Pokroić jak torte, i służyć jako przystawka.
Udekorować natką pietruszki i pozostałym koperkiem, podawać z Czerwonym chrzanem.
Linda Amster, ed, The New York Times Passover Cookbook.William Morrow and Co.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.