Elk Wellington
Przepis Elk Wellington można zrobić w około 1 godzinę. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 3,79 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 33g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek, szczypiorku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łoś Bożonarodzeniowy, Ełk Parmezan, oraz Placek owczarka łosia.
Instrukcje
Na dużej patelni zrumienić filety z łosia na oleju z obu stron; odstawić. W małej misce połącz grzyby, pietruszkę i szczypiorek; odstawić.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdy arkusz ciasta na 16 cali. kwadrat.
Pokrój każdy na cztery 8 cali. kwadraty. Ułóż każdy kwadrat mieszanką grzybów i jednym filetem. Złóż ciasto na filet; uszczelnij szwy.
Umieść szew stroną do dołu na stojaku w 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia. Ubij jajko i zimną wodę;posmaruj ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°.
W międzyczasie na sos podsmaż pieczarki i cebulę na maśle w rondelku do miękkości.
Posyp mąką; mieszaj, aż się zmiksuje. Stopniowo wmieszaj bulion, w razie potrzeby sos zrumieniający, koncentrat pomidorowy i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.