Easy Microwave fig Jam zajmuje około 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 108 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką figi, pomarańczę, cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 821 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi tę przyprawę. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Mała partia dżemu figowego + dżem figowy i plamka Panini, konfitura figowa-konfitura figowa ze świeżych fig, oraz Jak zrobić łatwy dżem figowy imbirowy.
Instrukcje
1
Macerat owocowy w cukrze:
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
2
Umieść składniki w dużej ceramicznej lub szklanej misce lub zapiekance (używamy miarki 2-quart pyrex), wymieszaj, aby połączyć, odstaw na 30 minut, aby owoce miały macerat w cukrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Miejsce w mikrofalówce. Będziesz gotować mieszankę owoców na wysokim ustawieniu przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2
Gdy tylko mieszanina zacznie się gotować, po około 6 do 8 minutach przerwij gotowanie i wymieszaj. Kontynuuj gotowanie i mieszaj co kilka minut.
3
Po około 13 minutach mieszanina powinna zacząć się kleić. Jeśli łyżka się trochę na małym talerzu, który był w zamrażarce, można popchnąć mieszaninę wokół trochę z palcem, aby zobaczyć, jak gruba jest.
4
Jeśli jest ciekły, gotować kilka minut więcej. Możesz również sprawdzić, widząc, jak dżem spływa z łyżki. Jeśli wydaje się trochę jędrne, gdy kapie, to jest zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
5
Jeśli używasz dużej miarki pyrex, jak to zrobiliśmy tutaj, możesz zobaczyć, że zaczynasz od blisko 3 filiżanek płynu. Chcesz go zagotować do 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
6
Wlać do słoików:
7
Wlać dżem do słoików, pozostawiając 1/4 cala nad głową od góry słoików. Jeśli chcesz trzymać dżem w szafce, użyj sterylizowanych słoików (podgrzewaj je w piekarniku w temperaturze 93° przez 10 minut). Jeśli planujesz szybko zjeść i trzymać je w lodówce, zrobią to zwykłe czyste słoiki.