Dżem Z Zamrażarki Jagodowej

Dżem Z Zamrażarki Jagodowej
Dżem z zamrażarki jagodowej to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 69 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, cukier, sproszkowane pektyny owocowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Podobne przepisy to Dżem Z Zamrażarki Jagodowej, Dżem Z Zamrażarki Orange Blueberry, oraz Zamrażarka Borówkowa Zapiekanka Tostowa Francuska.

Instrukcje

1
Wymieszać cukier i jagody razem w misce; odstawić na 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszaj sok z cytryny i pektyny razem w osobnej misce; dodaj do mieszanki jagodowej. Stale mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści i nie będzie ziarnisty, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
PektynaPektyna
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj borówkę do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/2 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Odstawić w temperaturze pokojowej na 24 godziny, aż do Ustawienia.
5
Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać do 1 roku. Odwilż w lodówce.
TrudnośćTwardy
Gotowe W10 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia0
Magazyn