Dżem truskawkowo-rabarbarowy z miodem i cynamonem

Dżem truskawkowo-rabarbarowy z miodem i cynamonem może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 50 i kosztuje 29 centów za porcję. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 174 stwierdziłoby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz rabarbar, uniwersalną pektynę pomony, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Muffinki Truskawkowo-Rabarbarowe Z Dodatkiem Cynamonu Streusel, oraz Kompot truskawkowo-rabarbarowy z miodowym kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić na średniej misce i odstawić.
Połącz rabarbar i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować tylko do momentu rozpadu rabarbar, 10 do 12 protokół. Tymczasem truskawki puree w robocie kuchennym lub blenderze. Powinieneś wypić dwie filiżanki.
Zmierz duszony rabarbar. Powinieneś mieć około 2 filiżanki. Do rondla wrzucić rabarbar i przecierane truskawki.
Dodaj skórkę z cytryny i sok, wodę wapniową i laskę cynamonu i zagotuj na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę cukier-pektyny i miód i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką.
Zdjąć i wyrzucić laskę cynamonu. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.