Dżem jagodowo-rodzynkowy
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Dżem z jagodami i rodzynkami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 543 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, cukier, sproszkowane pektyny o niskiej zawartości cukru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Babeczki z otrębów jagodowych (lub rodzynkowych) , Sconepalooza: bułeczki z rodzynkami o zapachu Borówki, czekolady i herbaty, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy.
Instrukcje
Zmiksować rodzynki i sok pomarańczowy w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka; przenieść mieszaninę do garnka. Jagody zmiksować w blenderze lub robocie kuchennym do puree; dodać do mieszanki rodzynek. Wymieszać pektynę do mieszanki owoców i doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać cukier w mieszaninę owoców; gotować, często mieszając, aż cukier się rozpuści, o 5 Więcej minut.
Wysterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez 10 minut. Zapakuj dżem do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu.