Dżem figowo-tymiankowy
Dżem z figi i tymianku może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz pod ręką figi, tymianek, sól morską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, oraz Domowe Fig Newtons dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu umieścić Syrop z sorgo.Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Skórka z dodatkami, gałązki tymianku i szczypta soli.Dusić mieszaninę sorgo przez 1 minutę.
Addfigs. Nadal gotować na wolnym ogniu, delikatnie mieszając, aż figi będą miękkie, ale nadal utrzymają swój kształt, 5-10 minut, w zależności od siły fig.
Niech dżem ostygnie. DO AHEAD: dżem może być wykonany 2 tygodnie wcześniej.
Przenieść słoik. Kryj się i wyluzuj.