Dżem czosnkowo-Merlotowy

Dżem czosnkowo-Merlotowy
Dżem z czosnkiem i Merlotem może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 92 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, cebulę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Polędwica wołowa z konfiturą czosnkowo-Merlotową, oraz Czosnkowe Crostini z Brie i słodko-pikantnym dżemem pomidorowym.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę i kolejne 3 składniki. Gotować, mieszając od czasu do czasu, o 20 minut lub aż cebula są złote i bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj Merlot i gotuj, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub aż prawie cała ciecz wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MerlotMerlot
3
Zdjąć z ognia i wymieszać z octem, rozmarynem i pieprzem. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
OcetOcet
PieprzPieprz

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn