Dziś Kolacja: Zupa Z Selera Curry

Dziś Kolacja: Zupa Z Selera Curry
Kolacja dzisiaj: Curry seler zupa jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 104 powiedziałoby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz mielony kminek, korzeń selera, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Zupa Z Selera, Dziś Kolacja: Kurczak Curry Z Marchewką, oraz Dziś Kolacja: Senegalska Zupa Z Marchwi Curry.

Instrukcje

1
Masło rozgrzać w dużym rondlu lub innym ciężkim garnku na średnim ogniu do spienienia, następnie dodać cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Saute przez minutę, aż zacznie mięknąć, następnie dodać czosnek i kontynuować gotowanie, aż cebula jest miękka, 3-5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać curry, kminek, szczypta soli i pieprzu i dobrze wymieszać z cebulą. Gotować, aż smaki poślubić i przyprawy są pachnące, ale nie spalone, o jedną minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodaj korzeń selera i bulion i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż korzeń selera będzie miękki, 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Po lekko ostygnięciu mieszaniny, przenieść do blendera (lub użyć blendera zanurzeniowego) i puree, aż będzie gładka. Powrót zupę do garnka i wymieszać z mlekiem, pół na pół, lub śmietaną, do smaku. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Podawać z kolendrą lub pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn