Dziś Kolacja: trzy filiżanki kurczaka wujka Langa
Kolacja dziś wieczorem: wujka Langa trzy filiżanki kurczaka może być tylko głównym daniem szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 485 kalorii, 26g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. 58 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz syczuański, rosół z kurczaka, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Bon Bon Chicken, Dziś Kolacja: Ceglany Kurczak, oraz Dziś Kolacja: kurczak na gorąco (Ma La zi Ji) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem anyż, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier i wino ryżowe w średniej wielkości misce. Odstawić.
Umieść duży wok na dużym ogniu. Kiedy zacznie palić, wlej olej. Zawirować olej wokół, a następnie dodać skórę udek kurczaka bokiem w dół. Dostosuj ciepło do średniej wysokości i gotować bez przeszkód, aż będą rumiane, 3 do 4 protokół. Obrócić udka kurczaka, dodać czosnek i imbir. Kontynuuj gotowanie, aż druga strona jest rumiane, 3 do 4 protokół.
Dodaj pieprz syczuański, mieszankę sosu sojowego i bulion z kurczaka. Wrzucić kawałki kurczaka z sosem. Włączyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Następnie przykryj pracę, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj, aż soki będą jasne w nogach, około 10 minut.
Zdjąć nogi i odstawić na talerz.
Włącz ciepło do średniej wysokości i zmniejszyć sos, aż lekko pokryje tył łyżki, często mieszając.
Udka kurczaka podawać z sosem. Para z białym ryżem lub brokułami.