Dziś Kolacja: szparagi i boczek na grzance z masłem
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 94 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać szparagi, sól i pieprz, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja: zupa szparagowa z jajkiem na grzance, Dziś Kolacja: wiosenne szparagi i boczek, oraz Szparagi I Prosciutto Na Tostach Z Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w patelni nieprzywierającej ustawionej na średnim ogniu. Gotować, od czasu do czasu, aż bekon będzie chrupiący.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Aby przygotować szparagi, trzymaj w dłoniach łodygę szparagów i zginaj, aż koniec pęknie. Powtórz z pozostałymi łodygami, odrzucając końce.
Gotowe szparagi umieścić w pojemniku bezpiecznym dla mikrofal i przykryć folią. Ustawić w kuchence mikrofalowej i gotować przez cztery minuty i piętnaście sekund. Ostrożnie wyjmij folię i sprawdź, czy szparagi są delikatne. Jeśli gotowe, wrzucić szparagi z jedną łyżką masła i doprawić solą i pieprzem
Pozostałą łyżkę masła rozłożyć na każdej kromce chleba tostowego.
Szparagi podzielić równomiernie pomiędzy cztery kromki chleba tostowego. Na wierzchu kładziemy plasterek boczku połamanego na pół i przykrywamy innym kawałkiem tosta.
Przeciąć na pół i podawać.