Dziś Kolacja: senegalski ryż z groszkiem

Dziś Kolacja: senegalski ryż z groszkiem
Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 25 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka substytutu ryżu, pieprz habanero, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: Senegalska Zupa Z Marchwi Curry, Kolacja dziś wieczorem: ryż z gołębim groszkiem (Arroz con Gandules), oraz Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce przykryć groszek ciepłą wodą i odstawić dwadzieścia minut, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Umieść namoczony groszek w maszynce i pulsuj kilka razy, na tyle, aby poluzować Skórki. Przykryć zimną wodą i skórki powinny unosić się na górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Wylej je i wyrzuć.
4
Przełożyć groszek do dużego rondla i przykryć 1 litrem wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodaj ryż do garnka i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
W międzyczasie cebulę, pieprz i sos rybny Połącz w blenderze i zmiksuj na puree. Wymieszać mieszaninę do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, dodając więcej wody, jeśli to konieczne. Wymieszać z oliwą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn