Dziś Kolacja: Ratatouille z pieczywem z grilla
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj dziś kolację: Ratatouille z grillowanym chlebem spróbuj. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 10. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ząbków czosnku, bakłażan, chrupiący chleb i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dziś Kolacja: Ratatouille Po Chińsku, Kolacja: Pisto Manchego (Hiszp. Ratatouille), oraz Dziś Kolacja: zupa Chlebowo-pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zebrać 4 średniej wielkości Patelnie i przykryć dno każdej z nich oliwą z oliwek. Wybierz jedną z wyższych stron, aby pomieścić wszystkie składniki po ugotowaniu i ugotuj bakłażana w tym.
Rozgrzać olej na średnim ogniu i dodać ząbek posiekanego czosnku do każdej patelni, gotując do pachnącego, około minuty.
Dodaj warzywa do każdego garnka. Gotować bakłażan delikatnie, aż zmięknie i zamienia kremowy; cebula, aż miękkie i zaczynają karmelizować; pomidory, aż Skórki split, ale nadal trzymając swój kształt; cukinia na małym ogniu do miękkości, następnie wyższe ciepło do brązowych je. Doprawić każde warzywo do smaku solą i pieprzem.
Gdy wszystkie warzywa są gotowe, połącz je w jednym garnku i dokładnie wymieszaj, aby połączyć. Ponownie doprawić do smaku i dodać bazylii.
Podgrzewać przez 1-2 minuty.
W międzyczasie tostujemy lub grillujemy kromki chleba i pocieramy Pozostałe rozdrobnione ząbki czosnku na ich powierzchniach.
Skropić je oliwą z oliwek i podawać z ratatouille.