Dziś Kolacja: Channa Masala

Dziś Kolacja: Channa Masala
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Channa Masala może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 270 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje 97 centów za porcję. 244 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać jalapeño, ząbek czosnku, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: Krewetka Tikka Masala, Kolacja Dziś Wieczorem: Szybki Tikka Masala, oraz Channa Masala dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić masło na patelni ustawić na średnim ogniu. Po stopieniu, dodać cebulę i gotować, aż będzie miękka i zaczyna brązowy, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Dodaj kolendrę, kminek, cayenne, i kurkuma. Mieszaj do połączenia i gotuj przez 30 sekund lub tak, aż będzie bardzo pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
4
Wymieszać z pomidorami. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5
Wrzucić ciecierzycę i wlać do wody. Wymieszać do połączenia, a następnie doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Dodaj paprykę, garam masala, sól, i sok z cytryny. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Posypać imbirem i jalapeno. Gotować przez kolejne 30 sekund. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować winnic Illahe i Winnicy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka w stylu meksykańskim (nuty chili i limonki) z podniebieniem dżemu z mniszka lekarskiego, mokrego kamienia, kwiatu gruszy, kiwi i lucerny.Nasza fermentacja w beczkach akacjowych nadaje teksturowanemu odczuciu w ustach tego wina, które jest akcentowane klasycznym wykończeniem z białego pieprzu grüner.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia12
Magazyn