Dziś Kolacja: Channa Masala
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Channa Masala może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 270 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje 97 centów za porcję. 244 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać jalapeño, ząbek czosnku, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: Krewetka Tikka Masala, Kolacja Dziś Wieczorem: Szybki Tikka Masala, oraz Channa Masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić masło na patelni ustawić na średnim ogniu. Po stopieniu, dodać cebulę i gotować, aż będzie miękka i zaczyna brązowy, o 6 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Dodaj kolendrę, kminek, cayenne, i kurkuma. Mieszaj do połączenia i gotuj przez 30 sekund lub tak, aż będzie bardzo pachnący.
Wymieszać z pomidorami. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wrzucić ciecierzycę i wlać do wody. Wymieszać do połączenia, a następnie doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu.
Dodaj paprykę, garam masala, sól, i sok z cytryny. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Posypać imbirem i jalapeno. Gotować przez kolejne 30 sekund. W razie potrzeby doprawić solą.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować winnic Illahe i Winnicy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner]()
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka w stylu meksykańskim (nuty chili i limonki) z podniebieniem dżemu z mniszka lekarskiego, mokrego kamienia, kwiatu gruszy, kiwi i lucerny.Nasza fermentacja w beczkach akacjowych nadaje teksturowanemu odczuciu w ustach tego wina, które jest akcentowane klasycznym wykończeniem z białego pieprzu grüner.