Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Dzikiego Risotto. Ten bezglutenowy i wegański przepis serwuje 4 i kosztuje 1,77 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 11g tłuszczu i w sumie 465 kalorii. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, mleko kokosowe, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami.
Instrukcje
1
W rondelku zagotuj 1 szklankę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj dziki ryż, przykryj patelnię i zmniejsz ogień. Gotować na wolnym ogniu przez 25 minut; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Zagotuj 4 szklanki wody w dużym rondlu. Utrzymuj wodę na wolnym ogniu podczas rozpoczynania kroku numer
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Smaż szalotki i czosnek na średnim ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Czosnek
6
Dodaj ryż Arborio; mieszaj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Arborrio
7
Wlej wino, dziki ryż i estragon na patelnię. Gotuj, często mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż
Estragon
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wlej 1/2 szklanki podgrzanej wody na patelnię. Często mieszaj, aż płyn się wchłonie, a następnie dodaj 1/2 szklanki więcej wody. Kontynuuj dodawanie wody w ten sposób, czekając między dodatkami, aż ciecz zostanie wchłonięta i często mieszając. Po około 18 do 20 minutach większość płynu powinna zostać wchłonięta, a ryż powinien być delikatny, ale nadal lekko żucia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Gdy cała woda zostanie wchłonięta, dodaj pomidory, mleko kokosowe i groszek. Wymieszaj mieszaninę i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż większość płynu zostanie wchłonięta.