Dzikie Risotto

Dzikie Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Dzikiego Risotto. Ten bezglutenowy i wegański przepis serwuje 4 i kosztuje 1,77 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 11g tłuszczu i w sumie 465 kalorii. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, mleko kokosowe, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami.

Instrukcje

1
W rondelku zagotuj 1 szklankę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj dziki ryż, przykryj patelnię i zmniejsz ogień. Gotować na wolnym ogniu przez 25 minut; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zagotuj 4 szklanki wody w dużym rondlu. Utrzymuj wodę na wolnym ogniu podczas rozpoczynania kroku numer
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Smaż szalotki i czosnek na średnim ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
6
Dodaj ryż Arborio; mieszaj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
7
Wlej wino, dziki ryż i estragon na patelnię. Gotuj, często mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
EstragonEstragon
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wlej 1/2 szklanki podgrzanej wody na patelnię. Często mieszaj, aż płyn się wchłonie, a następnie dodaj 1/2 szklanki więcej wody. Kontynuuj dodawanie wody w ten sposób, czekając między dodatkami, aż ciecz zostanie wchłonięta i często mieszając. Po około 18 do 20 minutach większość płynu powinna zostać wchłonięta, a ryż powinien być delikatny, ale nadal lekko żucia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Gdy cała woda zostanie wchłonięta, dodaj pomidory, mleko kokosowe i groszek. Wymieszaj mieszaninę i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż większość płynu zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
PomidorPomidor
WodaWoda
GrochGroch
10
Podawaj od razu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn