Dziś Kolacja: pędy grochu z krewetkami, boczkiem i szczypiorkiem
Dziś Kolacja: pędy grochu z krewetkami, boczkiem i szczypiorkiem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 647 kalorii, 43g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 10,17 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 32 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, musztardę dijon, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: sałatka z brokułów z boczkiem, szczypiorkiem i pomidorem, Dziś Kolacja: Krewetki I Kasza Z Boczkiem, oraz Dziś Kolacja: smażony ryż z krewetkami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij rondel z grubym dnem do połowy wodą i zagotuj.
Dodaj krewetki i gotować, aż krewetki skręcić różowy, jeden do dwóch minut.
Odcedzić w durszlaku i przenieść do średniej wielkości miski wypełnionej lodowatą wodą.
Odstawić do zimna, około pięciu minut.
Krewetki odsączyć, obrać, a następnie odstawić.
Wyczyść rondel i wróć do pieca.
Dodaj boczek i włącz ogień do średnio-wysokiej. Gotować, często mieszając, aż bekon będzie chrupiący, 8 do 10 minut.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Dodaj szalotki do rondla z tłuszczem boczku. Gotować, często mieszając, aż szalotka będzie miękka, 1 do 2 minut.
Ubij w occie, musztardzie, cukrze, soli i czarnym pieprzu. Gotować do gorąca, o 30 sekund. Wyłączyć ogień, dodać pędy grochu i wrzucić, aż zwiędną.
Pędy grochu podzielić między cztery płyty, a góry z krewetek.
Posypać boczkiem, szczypiorkiem i estragonem.