Dziś Kolacja: naleśniki z cukinii z koperkiem i świeżą ricottą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: naleśniki z cukinią z koperkiem i świeżym Ricottanem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 472 kalorie, 20g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 215 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać seltzer wody, ser ricotta, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: naleśniki Ricotta z twarogiem cytrynowym, Dziś Kolacja: Capellini ze świeżą ricottą, oraz Kolacja: Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem musztardowo-koperkowym i szybko marynowaną cukinią.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj ricottę ze skórką z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli ricotta wydaje się zbyt sucha, wymieszaj z niewielką ilością wody i/lub oliwy z oliwek.
W średniej misce wymieszać mąkę i wodę seltzer, aby uzyskać gładkie ciasto. Cukinię zetrzeć na tarce lub za pomocą robota kuchennego i wymieszać z parmezanem, solą i koperkiem.
W dużym (12-calowy) patelnia, rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż migotanie. Miarka ciasto z cukinii płytką, szeroką łyżką do patelni i spłaszczyć je ostrożnie na cienkie naleśniki na patelni bez tłoku (nie więcej niż cztery na raz). Gotować, przewracając raz, aż złoty, o 4 protokół na stronę.
Podawać ze świeżą ricottą.