Dynia Polenta Dynia
Need a przystawka bezglutenowa? Dynia Polenta dynie może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 283 kalorie, 11g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, tymianek, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z dyni z Polentanem i kandyzowanymi pestkami dyni, Szałwia Dyniowa Polenta, oraz Kremowa Polenta Dyniowa.
Instrukcje
Lekko posmarować dużą, obramowaną blachę do pieczenia. W misce zmiksować mąkę kukurydzianą i 1 szklankę zimnego bulionu na gęstą pastę.
W dużym rondlu, doprowadzić pozostały bulion i masło do wrzenia toczenia.
Ubić na puree, obniżyć ogień i powrócić do delikatnego wrzenia.
Ubijamy mąkę kukurydzianą i gotujemy, stale mieszając, aż będzie wystarczająco gęsta, aby utrzymać ślad łyżki, około 5 minut.
Polentę wyjąć z ognia, wymieszać z serem i tymiankiem, doprawić solą i pieprzem. Mieszaj, aż ser się roztopi i mieszaninę wymieszać. Pracując szybko, wlać gorącą polentę do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić łopatką. Schłodzić przez 1 godzinę, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aż ostygnie i twarde. (Polenta może być wykonane do tego momentu do 2 dni naprzód.)
Rozgrzej piekarnik do 204°. lekko nasmaruj 2 nieprzywierające blachy do pieczenia.
Umyj wierzch polenty oliwą z oliwek.
Wytnij 2-do 2 1/2-calowych kształtów za pomocą foremki do ciastek z dyni (lub innego kształtu). Użyj szpatułki, aby przenieść polenta do blach do pieczenia.
Piec, aż lekko rumiane, o 15 protokół, obracając patelnie w połowie.
Podawać na ciepło, zwieńczone kawałkiem szalotki.