Dynia żołędziowa glazurowana klonem

Dynia żołędziowa glazurowana klonem
Dynia żołędziowa w glazurze klonowej wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 1,59 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 288 kalorii , 2 g białka i 0 g tłuszczu . Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i przyjaznej dla FODMAP . Jeśli masz mielony cynamon, mielony imbir, syrop klonowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 61% , co jest solidne. Podobne przepisy to Dynia żołędziowa z syropem klonowym i curry , Biszkopty z dyni żołędziowej z szałwią i serem Gruyere i Pieczona dynia żołędziowa ze szpinakiem .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350°. Wyjmij pestki z dyni i usuń je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Ułożyć przekrojoną stroną do dołu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali; dodać wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Piec bez przykrycia przez 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Odcedź wodę z patelni; obróć cukinię przekrojoną stroną do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wymieszaj syrop, brązowy cukier, cynamon, imbir i sól; wlej do połówek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Piec bez przykrycia przez 10 minut lub do momentu, aż polewa będzie ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn