Dyni i zacieru ziemniaczanego z tymiankiem
Dyni i zacieru ziemniaczanego z tymiankiem może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, sól morska, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dynia maślana-Zaciery ziemniaczane, Dynia Maślana I Zaciery Ziemniaczane, oraz Yam ' N Butternut Squash Mash.
Instrukcje
Umieść squash, wyciąć stronę w dół, na obramowanej blasze do pieczenia.
Wlać 1 szklankę wody na dnie patelni i piec w 400 przez 40 do 45 minut lub do momentu, gdy squash będzie miękki po przekłuciu widelcem.
Wyjąć squash z piekarnika.
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj wodą o 2 cale; dodaj 1 łyżkę soli morskiej. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 20 do 25 minut lub do miękkości.
Odcedzić i włożyć z powrotem do garnka. Gdy squash jest wystarczająco chłodny, aby go dotknąć, zgarnij miąższ ze skóry i dodaj squasha do ziemniaków.
Roztopić masło na małej patelni i dodać tymianek; gotować na wolnym ogniu około 1 minuty.
Dodać mieszaninę masła, pieprz, sok pomarańczowy, kwaśną śmietanę i pozostałe 2 łyżeczki soli morskiej do squasha i ziemniaków. Mash aż gładkie i dobrze wymieszane.