Duży makaron z pieczarkami, pietruszką, czosnkiem i tymiankiem
Duży makaron z pieczarkami, pietruszką, czosnkiem i tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 555 kalorii, 20g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tłustych ząbków czosnku, świeżych liści tymianku, grzybów uncji i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka grzybowa z emulsją Pietruszkowo-czosnkową, Sałatka grzybowa w czosnku i pietruszce Vinaigrette, oraz Makaron z Pieczarkowo-tymiankowym Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: duża patelnia do pieczenia, około 12 3/4 na 16 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W rondlu roztopić masło do beszamelu i dodać mąkę, delikatnie mieszając, aby uzyskać gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Zdjąć patelnię z ognia i ubić w mleku. Włączyć ciepło z powrotem do medium, i mieszać beszamel, aż zacznie zagęszczać i dojść do wrzenia.
Niech bąbelki na około 5 minut, aby pozbyć się mączny smak. Zdjąć ogień i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Roztopić 2 łyżki masła i oleju w dużej szerokiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Odcedzić borowiki, zastrzegając płyn, i posiekać przed dodaniem do patelni z 3/4 szklanki posiekanej natki pietruszki, suszonego lub świeżego tymianku i czosnku. Mieszać przez kilka minut, a następnie roztopić pozostały 1 kij masła w tej samej patelni i dodać posiekane grzyby, mieszając przez około 5 minut. Grzyby na początku wydają się suche, ale w końcu zaczną wydzielać trochę płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać płyn do namaczania porcini, który grzyby w dużej mierze wchłoną, ale nadal mieszając i dodać sherry i niech się bąbelki. Wyłącz ogrzewanie, gdy masz brązową, syropową gulasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
9
Mieszamy mieszaninę grzybową do beszamelu i dodajemy 1 szklankę parmezanu, a pozostałe 3/4 szklanki posiekanej natki pietruszki. Na makaron włożyć dużą patelnię z wodą, a gdy się zagotuje, dobrze posolić. Makaron gotować aż do al dente, następnie odcedzić i dodać do grzybowym białym sosem, mieszając go jak najlepiej można uzyskać makaron pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Przełożyć na dużą patelnię i posypać pozostałą 1 filiżankę parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
11
Piec przez 30 minut lub aż Góra zacznie się złocić w miejscach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Gdy puszka wyjdzie z piekarnika, udekoruj pozostałą 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki i kilkoma gałązkami świeżego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone