Duńskie Kulki Rybne
Duńskie kulki rybne wymagają około 50 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 50 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, filet rybny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Recipezaar. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Duńskie Kulki Rybne, Duńskie Kulki Naleśnikowe, oraz Duńskie Kulki Naleśnikowe (Aebleskiver) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyprawy wymieszać z mieloną rybą i mąką.Ubij mieszaninę bardzo dobrze i zintegruj masło.
Dodawać jajka po kolei.Stopniowo dodawać płyn.Jeśli mieszanina skrzepnie stanąć miskę w gorącej wodzie i ubijać, aż będzie gładka ponownie.Sprawdź przyprawę.Uformuj farsę w okrągłe kulki za pomocą 2 łyżek zanurzonych w gorącej wodzie.Doprowadzić do wrzenia około 2 litrów osolonej wody.Ugotuj jedną kulkę, aby sprawdzić konsystencję.
Dodaj więcej jajka, jeśli piłka jest zbyt miękka, lub śmietanę, jeśli jest zbyt sztywna.Jeśli piłka jest w porządku gotować wszystkie kulki, zajmują tylko minutę, aby gotować i unosić się po zakończeniu.
Podawać jako przystawkę, użyć w Duńskiej zupie mock turtle lub zrobić go w formie pierścienia i podawać z sosem jako danie główne.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.