Duszony mostek z 36 ząbkami czosnku

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonego mostku z Trzydzieści sześć ząbków czosnku. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 501 kalorii, 61g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.85 za porcję. Udaj się do sklepu i zbierz sól i pieprz, równoważną ilość mniejszych goździków, gałązki rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone udka z kurczaka z 40 ząbkami czosnku, Duszony Mostek Z Marchewką, Czosnkiem I Pasternakiem, oraz Piwo, imbir i czosnek duszony mostek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Wrzuć ząbki czosnku do małego rondla z wrzącą wodą na 30 sekund.
Odcedzić natychmiast. Obierz tak szybko, jak czosnek jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć. Odstawić na ręczniki papierowe do wyschnięcia.
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w patelni o dużym dnie lub zapiekance wystarczająco dużej, aby pomieścić mięso w jednej warstwie. W razie potrzeby użyj dwóch palników.
Dodaj mostek i brązowy dobrze po obu stronach, o 10 protokół.
Przełożyć mostek na talerz i odstawić. (Lub brązowo mięso pod brojlerem: umieść mostek, grubą stronę do góry, na wyłożonej folią patelni brojlerów pod rozgrzanym brojlerem. Dusić przez 5 do 6 minut z każdej strony, aż rumiane. Nie pozwól mu rozwinąć twardej, ciemnej skórki, która może uczynić mięso twardym lub gorzkim. Przesuwaj mięso w razie potrzeby, aby równomiernie się smażyło.)
Na patelni wylać wszystko, ale około 1 łyżki tłuszczu pozostałego na patelni i dodać ząbki czosnku. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż brzegi czosnku będą zabarwione złotem.
Dodać ocet i deglaze patelni, skrobanie się wszystkie rumiane kawałki od dołu z drewnianą łyżką.
Dodać wywar, gałązki tymianku i rozmarynu i zmniejszyć ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Sól i pieprz mostek do smaku ze wszystkich stron, i dodać go do patelni, tłuszczu bok do góry. Łyżka ząbki czosnku na mięso.
Umieść mostek w piekarniku, przykryj (jeśli nie masz pokrywki, użyj folii o dużej wytrzymałości) i gotuj, fastrygując co pół godziny, aż mięso będzie przetargu widłowego, 2 1/2 do 3 godzin lub dłużej. (Podczas gotowania mięsa okresowo sprawdzaj, czy płyn delikatnie bulgocze. Jeśli szybko się gotuje, należy obrócić piekarnik do 149°.)
Mostek najlepiej smakuje, jeśli wolno mu odpocząć, ponownie wchłaniając soki utracone podczas duszenia, a najłatwiej odtłuszczać sos, jeśli przygotowujesz mięso z wyprzedzeniem i przechowujesz w lodówce, aż tłuszcz się zestali. Taką metodę stosuję, podaną tutaj, ale SOS można przygotować, odtłuszczając tłuszcz w tradycyjny sposób, jeśli wolisz. Jeśli pójdziesz tą trasą jednak, niech mięso reszta w sosie pan przez co najmniej godzinę.
Ostudzić mostek w sosie na patelni, dobrze przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż tłuszcz zgęśnie. Zeskrobać cały tłuszcz.
Wyjąć mostek z patelni i pokroić cienko w poprzek ziarna.
Przygotować sos: doprowadzić mieszankę duszenia do temperatury pokojowej, następnie odcedzić, zastrzegając czosnek i odrzucając gałązki tymianku i rozmarynu. Odtłuścić i wyrzucić jak najwięcej tłuszczu z cieczy. Puree około połowy ugotowanego czosnku z 1 szklanką odtłuszczonego płynu do duszenia w robocie kuchennym lub blenderze. (Jeśli chcesz gładki SOS, puree wszystkie ugotowane ząbki czosnku.)
Przełożyć puree, pozostałą ciecz Duszenia i resztę gotowanego czosnku na patelnię.
Dodaj posiekany rozmaryn, mielony czosnek i skórkę z cytryny. Gotować sos na dużym ogniu, odsłonięty, do pożądanej konsystencji. Smak i dostosować przyprawy. Rozgrzać mostek w sosie, aż do ogrzania.
Ułóż pokrojony mostek na półmisku. Łyżka trochę gorącego sosu na całym mięsie i przekazać resztę w osobnym sosie Łódź.
Przedruk za zgodą Jewish Holiday Cooking, skarbnicy klasyki i improwizacji Jayne Cohen. © 2008 Wiley