Duszony kurczak z cytrynami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonego kurczaka z cytrynami. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,96 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 36g białka, oraz 40 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wermut, udka z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Udka Kurczaka Duszone Z Konserwowanymi Cytrynami, Oliwkami I Ciecierzycą, Halibut z duszonymi, pokrojonymi karczochami i cytrynami, oraz Pyszna kolacja: duszony Halibut z pistacjami i konserwowanymi cytrynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć; przyciąć i wyrzucić kieszenie tłuszczu. W misce wymieszaj ocet, olej, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać uda; obrócić do płaszcza. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Ustaw 5-do 6-quart żaroodporną patelnię z pokrywką na średnim ogniu. Udka z kurczaka wyciągamy z marynaty (marynata rezerwowa) i układamy w jednej warstwie na patelni. Obróć w razie potrzeby do brązowego po obu stronach, w sumie 4 do 6 minut.
Przełożyć kurczaka na obraną płytkę i podgrzać pod patelnią.
Dodaj szalotki i czosnek do patelni i często mieszać, aż szalotki są kulejące, o 5 protokół. Powrót kurczaka na patelnię i dodać marynatę, cytryny, wermut, i herbes de Provence.
Przełożyć do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 350 i piec, aż kurczak będzie bardzo delikatny po przekłuciu, 30 do 45 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku. Łyżka do miski służyć.