Duszone Żeberka Z ' Daniel
Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 6,14 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, seler, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Wlać czerwone Wino i Porto do dużego rondla i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Krótkie żeberka osuszyć papierowymi ręcznikami, przyprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem, a następnie lekko odkurzyć mąką.
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w dużym holenderskim piecu o grubym dnie. Podgrzać krótkie żebra równomiernie ze wszystkich stron, 3 do 4 minut na stronę, aż będą dobrze zarumienione (może być to konieczne w partiach).
Zdjąć krótkie żeberka z patelni i odstawić.
Obniżyć ogień do średniego, usunąć wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni i dodać cebulę, marchew, seler, szalotka, por, czosnek i tymianek. Gotować przez 5 do 7 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane. Wymieszać w pasty pomidorowej i nadal gotować przez kolejne 2 do 3 protokół.
Dodaj zredukowane wino, rumiane żeberka i bulion do garnka. Doprowadzić do wrzenia, przykryć szczelnie i przenieść do piekarnika dusić przez 3 do 3 1/2 godziny, lub aż żeberka są przetargu widłowego.
Wyjąć garnek z piekarnika i schłodzić w temperaturze pokojowej przez 20 minut. Delikatnie zgarnij żeberka z garnka i wyciągnij ich kości i ścięgna, uważając, aby nie zniszczyć mięsa. Powrót żeberka do sosu i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia wyjmij i wyrzuć tłuszcz, który urósł na powierzchnię sosu.
Usunąć żebra, przyciąć pozostałą chrząstkę i przenieść do żaroodpornego naczynia.
Podgrzać sos, następnie przecedzić przez drobno oczkowane sito do czystego rondla. Zmniejsz do konsystencji wystarczająco grubej, aby pokryć tylną część łyżki i zalać żebra. (W tym momencie żeberka i sos można zarezerwować, schłodzić, do 4 dni.)
Gdy jest gotowy do podania, umieścić przykryte naczynie w nagrzanym piekarniku 325 stopni i gotować, od czasu do czasu fastrygowanie mięsa z sosem, aż do ogrzania, o 30 protokół.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.