Duszone Żeberka Wołowe
Duszone żeberka wołowe to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1835 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz krótkie żeberka wołowe, seler, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Duszone Żeberka Wołowe, Duszone Żeberka Wołowe, oraz Duszone Żeberka Wołowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Brązowe żeberka: Rozgrzej piekarnik do 177°. doprawić żeberka do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej, ciężkiej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Dodaj żeberka i brązowy ze wszystkich stron. Pracuj partiami, jeśli potrzebujesz, aby żeberka nie były zatłoczone (pomoże to w brązowieniu).
Przełożyć żebra na talerz.
Wylej nadmiar tłuszczu (nie odkładaj do odpływu, bo zatkasz zlew!).
Dodaj cebulę, seler, i marchew na patelni i smażyć, mieszając często, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Warzywa wyjąć z patelni, odstawić.
Dodaj wino do patelni, deglazing patelni, skrobanie off wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Zmniejsz wino o trzy czwarte, aż będzie gęste i lekko syropowate, około 15 minut na dużym ogniu.
Dusić żeberka w piekarniku: odstawić żeberka na patelnię, dodać bulion cielęcy i wystarczającą ilość wody, aby pokryć żeberka. Doprowadzić do wrzenia, przykryć folią i wstawić do piekarnika. Dusić, gotowanie w piekarniku, aż mięso będzie przetargu widłowego, 2 do 2 1/2 godziny.
W ciągu ostatnich 1/2 godziny gotowania, dodać z powrotem do warzyw.
Schłodzić przez noc: pozostawić żeberka do ostygnięcia w cieczy, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez noc.
Usuń nadmiar tłuszczu: następnego dnia usuń nadmiar tłuszczu, który zestalił się na górze z nocnego chłodzenia.
Umieść patelnię z żeberkami i płynem do gotowania na średnim ogniu, odsłoniętą. Gotować, aż płyn zmniejszy się o trzy czwarte, około 1 godziny. Nadal gotować, łyżki sos nad żeberkami, aż sos jest gęsty i żeberka są szkliwione. Uważaj, aby nie spalić glazury; przesuń żebra na patelni, aby nie paliły się.
Podawać na puree ziemniaczanym, makaronem jajecznym lub ryżem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.