Duszone Żeberka Krótkie

Duszone Żeberka Krótkie
Duszone żeberka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 1120 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka marchwi, soli przyprawionej lawry ' ego, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka solą i pieprzem, następnie posmarować mąką. Zestaw aside.In duży holenderski piekarnik, gotować pancetta na średnim ogniu, aż do całkowitego chrupiące i cały tłuszcz jest renderowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Zdjąć pancettę i odstawić na bok. Nie należy wyrzucać smaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
3
Dodać oliwę z oliwek do patelni z smarem pancetta, i podnieść ogień do wysokiej. Brązowe żebra ze wszystkich stron, około 45 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć żebra i odstawić na bok. Obróć ciepło na średnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
5
Dodaj cebulę, marchew i szalotkę na patelni i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wlać wino i zeskrobać dno patelni, aby uwolnić wszystkie aromatyczne kawałki chwały. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj bulion, 1 łyżeczkę soli koszernej i dużo świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
SólSól
BulionBulion
8
Dodać żeberka do cieczy; powinny być prawie całkowicie zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
9
Do płynu dodać gałązki tymianku i rozmarynu (w całości). Nałożyć pokrywkę i wstawić do piekarnika. Gotować w temperaturze 350 przez 2 godziny, następnie zmniejszyć ogień do 325 i gotować przez dodatkowe 30 do 45 minut. Żebra powinny być widłowe i spadać z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
TymianekTymianek
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć patelnię z piekarnika i odstawić na co najmniej 20 minut, przykryć, przed podaniem. W ostatniej chwili usuń tłuszcz z górnej części płynu. (Można również przechowywać mieszaninę w lodówce, a następnie usunąć stały tłuszcz z góry.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Podawać 2 żeberka na łóżku kremowej polenty, łyżki trochę soku na górze.Obrać i pokroić ziemniaki na kawałki, które są na ogół tej samej wielkości. Przynieś duży garnek z wodą na wolnym ogniu i dodaj ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 do 35 minut. Kiedy są gotowane, widelec powinien łatwo wsunąć się do ziemniaków bez oporu, a ziemniaki powinny prawie, ale nie całkowicie, rozpadać się.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
SokSok
WodaWoda
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Odcedzić ziemniaki w dużym durszlaku. Gdy ziemniaki zakończą opróżnianie, włóż je z powrotem do suchego garnka i połóż garnek na piecu. Rozgnieść ziemniaki na małym ogniu, umożliwiając ucieczkę całej pary, przed dodaniem wszystkich innych składników.Wyłącz kuchenkę i dodaj 1 ½ patyczków masła, 8-uncji Pakiet Serek i około ½ szklanki pół na pół. Mash, mash, mash! Następnie dodać około ½ łyżeczki soli przyprawowej Lawry i ½ łyżeczki czarnego pieprzu.Dobrze wymieszać i umieścić w średniej wielkości naczyniu do pieczenia. Wrzucić kilka klepnięć masła na wierzch ziemniaków i umieścić je w 350-stopniowym piekarniku i podgrzewać, aż masło się stopi i ziemniaki są rozgrzane. Uwaga: przygotowując to danie dzień lub dwa wcześniej, wyjmij je z lodówki około 2 do 3 godzin przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SezonowanaSól Sezonowana
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Serek śmietankowySerek śmietankowy
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
13
Piec w 350-stopniowym piekarniku przez około 20 do 30 minut lub do czasu rozgrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn