Basic Crème Brûlée
Podstawowy Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 555 kalorii, 5G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka śmietany do ubijania, żółtka, ozdoby: maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Basic Creme Brulee, Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, oraz Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Wlać mieszaninę równomiernie do 5 (5-x 1 - calowy) Okrągłe Indywidualne naczynia do pieczenia; umieść naczynia w dużej patelni do pieczenia lub 15 - x 10-x 1-calowy patelni jellyroll. Przygotuj 1/2-calową łaźnię wodną (patrz podstawy Brle poniżej).
Piec w temperaturze 275 przez 45 do 50 minut lub aż prawie zestaw. Schłodzić kremy w wodzie na patelni na stojaku z drutu.
Zdjąć z patelni; przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Posypać około 1 1/2 łyżki brązowego cukru równomiernie na każdym kremie; umieścić kremy w jellyroll patelni.
Broil 5 cali od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) aż brązowy cukier topi.
Odstawić na 5 minut, aby cukier utwardził się.
Uwaga: Wszystkie czasy pieczenia są dla 5-x 1-calowych okrągłych pojedynczych naczyń do pieczenia. Ogólnie rzecz biorąc, aby użyć 4-, 6-lub 8-uncjowych kubków z kremem, piec przez dodatkowe 15 do 20 minut. Po zakończeniu crme brle środek nadal będzie lekko płynny, a nóż nie wyjdzie czysty. Wydajność będzie się różnić w zależności od wielkości potraw: w przypadku filiżanek o pojemności 4 uncji otrzymasz 10 porcji, w przypadku filiżanek o pojemności 6 uncji otrzymasz 7 porcji, a w przypadku filiżanek o pojemności 8 uncji otrzymasz 4 porcje.
Połącz 4 (1-uncja) kwadraty półsłodkiej czekolady i 1/2 szklanki śmietany do ubijania z podstawowego przepisu w małym ciężkim rondlu; gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Dodaj pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany do ubijania; zmniejszyć wanilię do 1 łyżeczki. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 55 minut. Aby zrobić wersję czekoladowo-malinową, umieść 8 do 10 świeżych malin w każdym naczyniu do pieczenia, dodaj krem czekoladowy i wydłuż czas pieczenia do 1 godziny i 5 minut.
Umieść 8 do 10 świeżych jeżyn lub malin w każdym naczyniu do pieczenia; wlej mieszankę kremu na jagody. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 45 minut.
Połącz 1 1/2 łyżeczki granulek kawy rozpuszczalnej i 1/4 szklanki śmietany do ubijania z podstawowej receptury; gotuj na średnim ogniu, stale mieszając, około 2 minut lub aż kawa się rozpuści.
Dodaj pozostałe 1 3/4 szklanki śmietany do ubijania; zmniejszyć wanilię do 1 łyżeczki. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 45 do 50 minut.
Podwójny malinowy Crme Brle: zmniejszyć wanilię do 1 łyżeczki; dodać 1 dodatkowe żółtko jaja i 1 1/2 łyżki likieru malinowego do mieszanki kremu.
Umieść 8 do 10 świeżych malin w każdym naczyniu do pieczenia; wlej mieszankę kremu na jagody. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 55 minut.
Migdałowy Crme Brle: zmniejszyć wanilię do 1 łyżeczki; dodać 1 dodatkowe żółtko, 2 łyżki likieru migdałowego i 1/4 szklanki posiekanych prażonych migdałów do mieszaniny kremu. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 1 godzinę.
Orange Crme Brle: zmniejszyć wanilię do 1 łyżeczki; dodać 1 dodatkowe żółtko jaja, 2 łyżki startej skórki pomarańczy i 2 łyżki likieru pomarańczowego do mieszanki kremu. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 1 godzinę.
Peppermint Crme Brle: zmniejszyć wanilię do 1 łyżeczki; dodać 1 dodatkowe żółtko jajka i 3 łyżki sznapsa mięty pieprzowej. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 50 minut. Zastąp 5 twardych cukierków mięty pieprzowej, rozdrobnionych, na brązowy cukier; broil zgodnie z zaleceniami
Połącz 4 uncje białej czekolady i 1/2 szklanki śmietany do ubijania z podstawowego przepisu w małym ciężkim rondlu; gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Dodaj pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany do ubijania; zmniejszyć wanilię do 1 łyżeczki. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie.
W każdym naczyniu do pieczenia umieść 1 łyżkę posiekanych orzechów makadamia, tosty, i zalej orzechami kremem.
Piec zgodnie z zaleceniami przez 1 godzinę i 10 minut.
Imbir Crme Brle: zmniejszyć wanilię do 1 łyżeczki; dodać 2 łyżki startego świeżego imbiru do mieszanki kremu. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 1 godzinę i 5 minut.
Odetnij płaski koniec 2 główek czosnku i rozłóż całe goździki, pozostawiając nienaruszone szczelne pokrycie zewnętrzne. Trim spiczasty koniec więc głowa będzie siedzieć płasko.
Umieścić główki czosnku, przycięte końce w dół, na arkuszu folii aluminiowej.
Skropić 2 łyżeczkami oliwy z oliwek; owinąć folią aluminiową.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić. Wycisnąć miąższ z każdego ząbka czosnku.
Zmniejsz cukier do 1 łyżki stołowej, pomiń wanilię i dodaj 1 łyżeczkę soli i miąższu czosnku do mieszanki kremu.
Umieścić mieszaninę w pojemniku blendera elektrycznego i proces do gładkiej. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 40 minut.
Onion Crme Brle: stopić 2 łyżki masła na patelni na małym ogniu; dodać 1 szklanka grubo posiekaną cebulę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 45 minut lub aż karmelizowane. Zmniejsz cukier do 1 łyżki stołowej, pomiń wanilię i dodaj 1 łyżeczkę soli i karmelizowaną cebulę do mieszanki kremu.
Umieścić mieszaninę w pojemniku blendera elektrycznego i proces do gładkiej. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 50 minut.
Roquefort-i-czarny pieprz Crme Brle: zmniejszyć cukier do 1 łyżka, pomiń wanilię, i dodać 1/4 szklanki sera Roquefort i 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu do mieszaniny budyniu.
Umieścić mieszaninę w pojemniku blendera elektrycznego i proces do gładkiej. Postępuj zgodnie z zaleceniami w podstawowym przepisie, Pieczenie przez 45 minut.
Nie panikuj, gdy zobaczysz termin łaźnia wodna. Kąpiel wodna to po prostu patelnia do pieczenia lub patelnia z żelkotem wypełniona wodą. Woda tworzy poduszkę z ciepła piekarnika, pozwalając kremom piec powoli bez zwilżania.
Nie poparz się. Przed wyjęciem kąpieli wodnej z piekarnika należy usunąć część wody za pomocą żarówki fastrygującej lub kadzi z długim uchwytem.
Kiedy smażyć brązowy cukier, dostać crme brles jak najbliżej elementu grzejnego, jak to możliwe. Aby to zrobić, umieść odwróconą patelnię do pieczenia na górnej półce piekarnika; następnie umieść crme brles na blasze do pieczenia na patelni.
Alternatywą dla brojlerów jest palnik spawalniczy. Twoi goście będą myśleć, że oszalałeś, ale Pochodnia daje ostateczną szklistą skorupę. Palenie jest metodą wyboru profesjonalnego szefa kuchni.
Kładziemy krem na patelni wypełnionej lodem, a następnie podsmażamy. Lód utrzymuje krem zimny, podczas gdy cukier topi się.
Można upiec crme brle z wyprzedzeniem, ale poczekaj kilka minut przed podaniem, aby karmelizować cukier. Karmelizowany cukier zacznie się upłynniać, jeśli kremy siedzą dłużej niż godzinę.
Odkryliśmy, że brązowy cukier Dixie Crystals działa najlepiej na crme brle. Karmelizuje się równomiernie do idealnego złotego brązu.
Nie trać pieniędzy na salamandry sprzedawane w katalogach dla smakoszy i używane do karmelizowania wierzchu crme brle. Działają jak żelazka do stopienia brązowego cukru. Kiedy spróbowaliśmy jednego, skończyło się na spalonym, nie karmelizowanym cukrze.