Duszone Oxtails w sosie z czerwonego wina

Duszone Oxtails w sosie z czerwonego wina
Duszone Oxtails w sosie z czerwonego wina może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury SOS. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1365 kalorii, 71g białka, oraz 84g tłuszczu każdy. Na 7,14 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 43 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Mieszanka liścia laurowego, mąki, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 85%. Spróbuj Wine Duszone Oxtails, Czerwone wino-duszone Oxtails, oraz Duszone Oxtails & Domowy Makaron Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Dusić czerwone wino w dużym rondlu na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę. W międzyczasie połączyć mąkę, czosnek w proszku, cebula w proszku, sól i pieprz w dużej misce. W mące sezonowanej zagrzebać ogonek i wytrzeć nadmiar, odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
RamięRamię
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
OxtailOxtail
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła na średnim ogniu. Brązowy ogon wołowy ze wszystkich stron, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
OxtailOxtail
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Zdjąć oxtails z patelni i odstawić. Na patelni rozpuścić kolejną 1 łyżkę masła. Wymieszać w szalotki, czosnek, cebula, marchew, i seler. Gotować i mieszać, aż warzywa zmiękną, o 10 protokół. Wymieszaj z tymiankiem, liściem laurowym, pietruszką, bulionem wołowym i zredukowanym czerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
OxtailOxtail
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Na wierzchu warzyw w jednej warstwie umieścić rumiany ogonek, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
OxtailOxtail
6
Przykryć szczelnie dopasowaną pokrywką lub folią aluminiową, a następnie piec w nagrzanym piekarniku, aż oxtail będzie bardzo delikatny i prawie spadnie z kości, 3 do 3 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Gdy oxtail jest tender, wyjąć mięso do naczynia, przykryć i ogrzać. Pozostałą płyn do duszenia przecedzić przez sitko siatkowe do rondla. Dusić na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się do 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Ubić pozostałe 2 łyżki masła i zalać ogonem, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
OxtailOxtail
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawSos
Magazyn