Duszone Oxtails w sosie z czerwonego wina
Duszone Oxtails w sosie z czerwonego wina może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury SOS. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1365 kalorii, 71g białka, oraz 84g tłuszczu każdy. Na 7,14 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 43 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Mieszanka liścia laurowego, mąki, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 85%. Spróbuj Wine Duszone Oxtails, Czerwone wino-duszone Oxtails, oraz Duszone Oxtails & Domowy Makaron Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Dusić czerwone wino w dużym rondlu na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę. W międzyczasie połączyć mąkę, czosnek w proszku, cebula w proszku, sól i pieprz w dużej misce. W mące sezonowanej zagrzebać ogonek i wytrzeć nadmiar, odstawić na bok.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła na średnim ogniu. Brązowy ogon wołowy ze wszystkich stron, około 10 minut.
Zdjąć oxtails z patelni i odstawić. Na patelni rozpuścić kolejną 1 łyżkę masła. Wymieszać w szalotki, czosnek, cebula, marchew, i seler. Gotować i mieszać, aż warzywa zmiękną, o 10 protokół. Wymieszaj z tymiankiem, liściem laurowym, pietruszką, bulionem wołowym i zredukowanym czerwonym winem.
Na wierzchu warzyw w jednej warstwie umieścić rumiany ogonek, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Przykryć szczelnie dopasowaną pokrywką lub folią aluminiową, a następnie piec w nagrzanym piekarniku, aż oxtail będzie bardzo delikatny i prawie spadnie z kości, 3 do 3 1/2 godziny.
Gdy oxtail jest tender, wyjąć mięso do naczynia, przykryć i ogrzać. Pozostałą płyn do duszenia przecedzić przez sitko siatkowe do rondla. Dusić na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się do 2 filiżanek.
Ubić pozostałe 2 łyżki masła i zalać ogonem, aby służyć.