Duszone golonki jagnięce z Gremolatą i pieczoną polentą

Duszone golonki jagnięce z Gremolatą i pieczoną polentą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych jagnięcych goleni z Gremolatanem i pieczonym Polentanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, wino, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową, Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, oraz Duszone golonki jagnięce na miękkiej Polencie z liśćmi laurowymi.

Instrukcje

1
Ułożyć jagnięcinę na dużej blasze do pieczenia; całość doprawić 2 łyżkami. sól i obficie z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
2
Wymieszać rozmaryn, nasiona kopru włoskiego i starty czosnek w małej misce; wmasować w jagnięcinę. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę lub, najlepiej, schłodzić przez noc.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Rozgrzać olej w dużym szerokim ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 810 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodaj mielony czosnek, mąkę, paprykę i płatki czerwonej papryki. Energicznie wymieszać, aby rozprowadzić mąkę. Gotować, często mieszając, aż mieszanina wyschnie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
6
Dodaj pomidory i wino. Dusić energicznie, często mieszając, aż soki zgęstnieją i pomidory zaczną się rozkładać, około 10 minut.Stopniowo mieszać w 4 szklanki bulionu. Dusić, aż smaki stopią, 34 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać trzciny jagnięce do garnka w jednej warstwie, spychając je w dół do sosu (dodać dodatkowy bulion w razie potrzeby tak, że trzciny są o zanurzeniu).Pieczone, odkryte, aż wierzchołki trzonków są rumiane, o 30 protokół. Używając szczypiec, przekręć trzonki i piecz przez 30 minut dłużej.Przykryć i gotować, obracając trzonki od czasu do czasu, aż mięso będzie przetargu widłowego i prawie spadnie z kości, 45 minut do 1 godziny (Czas zależy od wielkości trzonków).
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Wyjąć z piekarnika i odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Niech shanks odpocząć w płynie przez co najmniej 30 minutes.DO naprzód: golonki jagnięce można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Wymieszać polentę, olej, sól i 7 szklanek wody w naczyniu do pieczenia 13x9x2, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
11
Piec, odsłonięty, przez 1 godzinę. Wymieszać z serem i masłem i doprawić pieprzem. Gładka góra i kontynuować pieczenie, aż polenta jest ustawiona i jiggles jak krem, 2530 minut.W międzyczasie, wyrzucić tłuszcz z powierzchni jagnięcej mieszaniny trzciny i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować delikatnie, od czasu do czasu obracając trzonki i mieszając sos, aż do ogrzania przez, o 20 protokół. Jeśli używasz dużych trzonków, wyjmij z garnka; pozostaw lekko do ostygnięcia, a następnie grubo rozdrobnij mięso z kości. Mięso z powrotem do sosu. (Jeśli masz 8 małych trzonków, możesz podawać je w całości, ustawiając je bezpośrednio na polencie.) Podgrzać brojlery. Broil polenta, obserwując bardzo uważnie, aby zapobiec spalaniu, aż powierzchnia będzie światło złoty, 57 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Podawać natychmiast na bardziej miękką polentę; dla bardziej jędrnej konsystencji, pozostaw do 30 minut.Używając ostrego noża, mielenie pietruszki (upewnij się, że jest sucha).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
Wymieszać pietruszkę z pozostałymi składnikami w małej misce; wrzucić do równomiernego włączenia.Podziel polenta między duże szerokie miski. Łyżka mięsa z sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Mięso obficie posypać gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Składniki

8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory odsączone w puszkach pokrojone w kostkępomidory odsączone w puszkach pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogrubo zmielone nasiona kopru włoskiegogrubo zmielone nasiona kopru włoskiego1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście pietruszki płaskiejliście pietruszki płaskiej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreorozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2Batoniki toffi Heathrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone7ząbki czosnku, 1 starty, 6 mielonychząbki czosnku, 1 starty, 6 mielonych22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusól koszerna plus więcej do przyprawsól koszerna plus więcej do przypraw2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3kilogramytrzonki jagnięce (6-8 trzonków, w zależności od wielkości), przyciętetrzonki jagnięce (6-8 trzonków, w zależności od wielkości), przycięte11 łyżka suszonego oreganodrobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(lub więcej) niskosodowy bulion z kurczaka(lub więcej) niskosodowy bulion z kurczaka22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2largescebula mielonacebula mielona2Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty parmezandrobno starty parmezan3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta (gruboziarnista mąka kukurydziana)polenta (gruboziarnista mąka kukurydziana)1Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(¼Patyczka) masło niesolone(¼Patyczka) masło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn