Duszone golonki jagnięce z Gremolatą i pieczoną polentą

Duszone golonki jagnięce z Gremolatą i pieczoną polentą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych jagnięcych goleni z Gremolatanem i pieczonym Polentanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, wino, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową, Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, oraz Duszone golonki jagnięce na miękkiej Polencie z liśćmi laurowymi.

Instrukcje

1
Ułożyć jagnięcinę na dużej blasze do pieczenia; całość doprawić 2 łyżkami. sól i obficie z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Wymieszać rozmaryn, nasiona kopru włoskiego i starty czosnek w małej misce; wmasować w jagnięcinę. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę lub, najlepiej, schłodzić przez noc.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Rozgrzać olej w dużym szerokim ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 810 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj mielony czosnek, mąkę, paprykę i płatki czerwonej papryki. Energicznie wymieszać, aby rozprowadzić mąkę. Gotować, często mieszając, aż mieszanina wyschnie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
6
Dodaj pomidory i wino. Dusić energicznie, często mieszając, aż soki zgęstnieją i pomidory zaczną się rozkładać, około 10 minut.Stopniowo mieszać w 4 szklanki bulionu. Dusić, aż smaki stopią, 34 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać trzciny jagnięce do garnka w jednej warstwie, spychając je w dół do sosu (dodać dodatkowy bulion w razie potrzeby tak, że trzciny są o zanurzeniu).Pieczone, odkryte, aż wierzchołki trzonków są rumiane, o 30 protokół. Używając szczypiec, przekręć trzonki i piecz przez 30 minut dłużej.Przykryć i gotować, obracając trzonki od czasu do czasu, aż mięso będzie przetargu widłowego i prawie spadnie z kości, 45 minut do 1 godziny (Czas zależy od wielkości trzonków).
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Wyjąć z piekarnika i odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Niech shanks odpocząć w płynie przez co najmniej 30 minutes.DO naprzód: golonki jagnięce można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Wymieszać polentę, olej, sól i 7 szklanek wody w naczyniu do pieczenia 13x9x2, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
11
Piec, odsłonięty, przez 1 godzinę. Wymieszać z serem i masłem i doprawić pieprzem. Gładka góra i kontynuować pieczenie, aż polenta jest ustawiona i jiggles jak krem, 2530 minut.W międzyczasie, wyrzucić tłuszcz z powierzchni jagnięcej mieszaniny trzciny i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować delikatnie, od czasu do czasu obracając trzonki i mieszając sos, aż do ogrzania przez, o 20 protokół. Jeśli używasz dużych trzonków, wyjmij z garnka; pozostaw lekko do ostygnięcia, a następnie grubo rozdrobnij mięso z kości. Mięso z powrotem do sosu. (Jeśli masz 8 małych trzonków, możesz podawać je w całości, ustawiając je bezpośrednio na polencie.) Podgrzać brojlery. Broil polenta, obserwując bardzo uważnie, aby zapobiec spalaniu, aż powierzchnia będzie światło złoty, 57 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Podawać natychmiast na bardziej miękką polentę; dla bardziej jędrnej konsystencji, pozostaw do 30 minut.Używając ostrego noża, mielenie pietruszki (upewnij się, że jest sucha).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
Wymieszać pietruszkę z pozostałymi składnikami w małej misce; wrzucić do równomiernego włączenia.Podziel polenta między duże szerokie miski. Łyżka mięsa z sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Mięso obficie posypać gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Składniki

8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory odsączone w puszkach pokrojone w kostkępomidory odsączone w puszkach pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogrubo zmielone nasiona kopru włoskiegogrubo zmielone nasiona kopru włoskiego1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście pietruszki płaskiejliście pietruszki płaskiej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreorozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2Batoniki toffi Heathrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone7ząbki czosnku, 1 starty, 6 mielonychząbki czosnku, 1 starty, 6 mielonych23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasól koszerna plus więcej do przyprawsól koszerna plus więcej do przypraw2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3kilogramytrzonki jagnięce (6-8 trzonków, w zależności od wielkości), przyciętetrzonki jagnięce (6-8 trzonków, w zależności od wielkości), przycięte12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(lub więcej) niskosodowy bulion z kurczaka(lub więcej) niskosodowy bulion z kurczaka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2largescebula mielonacebula mielona2Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty parmezandrobno starty parmezan3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta (gruboziarnista mąka kukurydziana)polenta (gruboziarnista mąka kukurydziana)1Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(¼Patyczka) masło niesolone(¼Patyczka) masło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn