Duszone golonki jagnięce z Gremolatą i pieczoną polentą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych jagnięcych goleni z Gremolatanem i pieczonym Polentanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, wino, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową, Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, oraz Duszone golonki jagnięce na miękkiej Polencie z liśćmi laurowymi.
Instrukcje
1
Ułożyć jagnięcinę na dużej blasze do pieczenia; całość doprawić 2 łyżkami. sól i obficie z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Groch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
2
Wymieszać rozmaryn, nasiona kopru włoskiego i starty czosnek w małej misce; wmasować w jagnięcinę. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę lub, najlepiej, schłodzić przez noc.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Rozgrzać olej w dużym szerokim ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 810 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodaj mielony czosnek, mąkę, paprykę i płatki czerwonej papryki. Energicznie wymieszać, aby rozprowadzić mąkę. Gotować, często mieszając, aż mieszanina wyschnie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Pieprzowo-cytrynowy
Uncje Płynu świeżej Wody
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
6
Dodaj pomidory i wino. Dusić energicznie, często mieszając, aż soki zgęstnieją i pomidory zaczną się rozkładać, około 10 minut.Stopniowo mieszać w 4 szklanki bulionu. Dusić, aż smaki stopią, 34 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać trzciny jagnięce do garnka w jednej warstwie, spychając je w dół do sosu (dodać dodatkowy bulion w razie potrzeby tak, że trzciny są o zanurzeniu).Pieczone, odkryte, aż wierzchołki trzonków są rumiane, o 30 protokół. Używając szczypiec, przekręć trzonki i piecz przez 30 minut dłużej.Przykryć i gotować, obracając trzonki od czasu do czasu, aż mięso będzie przetargu widłowego i prawie spadnie z kości, 45 minut do 1 godziny (Czas zależy od wielkości trzonków).
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Wyjąć z piekarnika i odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Niech shanks odpocząć w płynie przez co najmniej 30 minutes.DO naprzód: golonki jagnięce można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Wymieszać polentę, olej, sól i 7 szklanek wody w naczyniu do pieczenia 13x9x2, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
11
Piec, odsłonięty, przez 1 godzinę. Wymieszać z serem i masłem i doprawić pieprzem. Gładka góra i kontynuować pieczenie, aż polenta jest ustawiona i jiggles jak krem, 2530 minut.W międzyczasie, wyrzucić tłuszcz z powierzchni jagnięcej mieszaniny trzciny i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować delikatnie, od czasu do czasu obracając trzonki i mieszając sos, aż do ogrzania przez, o 20 protokół. Jeśli używasz dużych trzonków, wyjmij z garnka; pozostaw lekko do ostygnięcia, a następnie grubo rozdrobnij mięso z kości. Mięso z powrotem do sosu. (Jeśli masz 8 małych trzonków, możesz podawać je w całości, ustawiając je bezpośrednio na polencie.) Podgrzać brojlery. Broil polenta, obserwując bardzo uważnie, aby zapobiec spalaniu, aż powierzchnia będzie światło złoty, 57 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Podawać natychmiast na bardziej miękką polentę; dla bardziej jędrnej konsystencji, pozostaw do 30 minut.Używając ostrego noża, mielenie pietruszki (upewnij się, że jest sucha).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Mięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
Wymieszać pietruszkę z pozostałymi składnikami w małej misce; wrzucić do równomiernego włączenia.Podziel polenta między duże szerokie miski. Łyżka mięsa z sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
Mięso obficie posypać gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala