Duszone golonki jagnięce z Gremolatą i pieczoną polentą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych jagnięcych goleni z Gremolatanem i pieczonym Polentanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, wino, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową, Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, oraz Duszone golonki jagnięce na miękkiej Polencie z liśćmi laurowymi.
Instrukcje
1
Ułożyć jagnięcinę na dużej blasze do pieczenia; całość doprawić 2 łyżkami. sól i obficie z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2
Wymieszać rozmaryn, nasiona kopru włoskiego i starty czosnek w małej misce; wmasować w jagnięcinę. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę lub, najlepiej, schłodzić przez noc.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Rozgrzać olej w dużym szerokim ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 810 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Dodaj mielony czosnek, mąkę, paprykę i płatki czerwonej papryki. Energicznie wymieszać, aby rozprowadzić mąkę. Gotować, często mieszając, aż mieszanina wyschnie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Pieprzowo-cytrynowy
Uncje Płynu świeżej Wody
Cukierki Ratujące życie
6
Dodaj pomidory i wino. Dusić energicznie, często mieszając, aż soki zgęstnieją i pomidory zaczną się rozkładać, około 10 minut.Stopniowo mieszać w 4 szklanki bulionu. Dusić, aż smaki stopią, 34 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać trzciny jagnięce do garnka w jednej warstwie, spychając je w dół do sosu (dodać dodatkowy bulion w razie potrzeby tak, że trzciny są o zanurzeniu).Pieczone, odkryte, aż wierzchołki trzonków są rumiane, o 30 protokół. Używając szczypiec, przekręć trzonki i piecz przez 30 minut dłużej.Przykryć i gotować, obracając trzonki od czasu do czasu, aż mięso będzie przetargu widłowego i prawie spadnie z kości, 45 minut do 1 godziny (Czas zależy od wielkości trzonków).
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Wyjąć z piekarnika i odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Niech shanks odpocząć w płynie przez co najmniej 30 minutes.DO naprzód: golonki jagnięce można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
10
Wymieszać polentę, olej, sól i 7 szklanek wody w naczyniu do pieczenia 13x9x2, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
11
Piec, odsłonięty, przez 1 godzinę. Wymieszać z serem i masłem i doprawić pieprzem. Gładka góra i kontynuować pieczenie, aż polenta jest ustawiona i jiggles jak krem, 2530 minut.W międzyczasie, wyrzucić tłuszcz z powierzchni jagnięcej mieszaniny trzciny i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować delikatnie, od czasu do czasu obracając trzonki i mieszając sos, aż do ogrzania przez, o 20 protokół. Jeśli używasz dużych trzonków, wyjmij z garnka; pozostaw lekko do ostygnięcia, a następnie grubo rozdrobnij mięso z kości. Mięso z powrotem do sosu. (Jeśli masz 8 małych trzonków, możesz podawać je w całości, ustawiając je bezpośrednio na polencie.) Podgrzać brojlery. Broil polenta, obserwując bardzo uważnie, aby zapobiec spalaniu, aż powierzchnia będzie światło złoty, 57 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Truskawki Na Stopę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Podawać natychmiast na bardziej miękką polentę; dla bardziej jędrnej konsystencji, pozostaw do 30 minut.Używając ostrego noża, mielenie pietruszki (upewnij się, że jest sucha).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
13
Wymieszać pietruszkę z pozostałymi składnikami w małej misce; wrzucić do równomiernego włączenia.Podziel polenta między duże szerokie miski. Łyżka mięsa z sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
14
Mięso obficie posypać gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala