Duszone golonki jagnięce z Gremolatą i pieczoną polentą

Duszone golonki jagnięce z Gremolatą i pieczoną polentą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych jagnięcych goleni z Gremolatanem i pieczonym Polentanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, wino, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową, Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, oraz Duszone golonki jagnięce na miękkiej Polencie z liśćmi laurowymi.

Instrukcje

1
Ułożyć jagnięcinę na dużej blasze do pieczenia; całość doprawić 2 łyżkami. sól i obficie z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2
Wymieszać rozmaryn, nasiona kopru włoskiego i starty czosnek w małej misce; wmasować w jagnięcinę. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę lub, najlepiej, schłodzić przez noc.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Rozgrzać olej w dużym szerokim ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 810 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Dodaj mielony czosnek, mąkę, paprykę i płatki czerwonej papryki. Energicznie wymieszać, aby rozprowadzić mąkę. Gotować, często mieszając, aż mieszanina wyschnie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
6
Dodaj pomidory i wino. Dusić energicznie, często mieszając, aż soki zgęstnieją i pomidory zaczną się rozkładać, około 10 minut.Stopniowo mieszać w 4 szklanki bulionu. Dusić, aż smaki stopią, 34 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać trzciny jagnięce do garnka w jednej warstwie, spychając je w dół do sosu (dodać dodatkowy bulion w razie potrzeby tak, że trzciny są o zanurzeniu).Pieczone, odkryte, aż wierzchołki trzonków są rumiane, o 30 protokół. Używając szczypiec, przekręć trzonki i piecz przez 30 minut dłużej.Przykryć i gotować, obracając trzonki od czasu do czasu, aż mięso będzie przetargu widłowego i prawie spadnie z kości, 45 minut do 1 godziny (Czas zależy od wielkości trzonków).
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Wyjąć z piekarnika i odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Niech shanks odpocząć w płynie przez co najmniej 30 minutes.DO naprzód: golonki jagnięce można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
10
Wymieszać polentę, olej, sól i 7 szklanek wody w naczyniu do pieczenia 13x9x2, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
11
Piec, odsłonięty, przez 1 godzinę. Wymieszać z serem i masłem i doprawić pieprzem. Gładka góra i kontynuować pieczenie, aż polenta jest ustawiona i jiggles jak krem, 2530 minut.W międzyczasie, wyrzucić tłuszcz z powierzchni jagnięcej mieszaniny trzciny i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować delikatnie, od czasu do czasu obracając trzonki i mieszając sos, aż do ogrzania przez, o 20 protokół. Jeśli używasz dużych trzonków, wyjmij z garnka; pozostaw lekko do ostygnięcia, a następnie grubo rozdrobnij mięso z kości. Mięso z powrotem do sosu. (Jeśli masz 8 małych trzonków, możesz podawać je w całości, ustawiając je bezpośrednio na polencie.) Podgrzać brojlery. Broil polenta, obserwując bardzo uważnie, aby zapobiec spalaniu, aż powierzchnia będzie światło złoty, 57 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Podawać natychmiast na bardziej miękką polentę; dla bardziej jędrnej konsystencji, pozostaw do 30 minut.Używając ostrego noża, mielenie pietruszki (upewnij się, że jest sucha).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
Wymieszać pietruszkę z pozostałymi składnikami w małej misce; wrzucić do równomiernego włączenia.Podziel polenta między duże szerokie miski. Łyżka mięsa z sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
14
Mięso obficie posypać gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Składniki

81 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory odsączone w puszkach pokrojone w kostkępomidory odsączone w puszkach pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogrubo zmielone nasiona kopru włoskiegogrubo zmielone nasiona kopru włoskiego1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście pietruszki płaskiejliście pietruszki płaskiej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreorozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2warzywo (np. szpinak)rozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone7ząbki czosnku, 1 starty, 6 mielonychząbki czosnku, 1 starty, 6 mielonych2Spód: okruszki z herbatników grahamsól koszerna plus więcej do przyprawsól koszerna plus więcej do przypraw2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3kilogramytrzonki jagnięce (6-8 trzonków, w zależności od wielkości), przyciętetrzonki jagnięce (6-8 trzonków, w zależności od wielkości), przycięte1porcja startego parmezanudrobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(lub więcej) niskosodowy bulion z kurczaka(lub więcej) niskosodowy bulion z kurczaka2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2largescebula mielonacebula mielona2warzywo (np. szpinak)uncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty parmezandrobno starty parmezan3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta (gruboziarnista mąka kukurydziana)polenta (gruboziarnista mąka kukurydziana)1warzywo (np. szpinak)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki2Spód: okruszki z herbatników grahamniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna2Spód: okruszki z herbatników graham(¼Patyczka) masło niesolone(¼Patyczka) masło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn