Duszone golonki cielęce z fasolką Romano

Duszone golonki cielęce z fasolką Romano
Duszone golonki cielęce z fasolką Romano to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.83 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szałwii, sól koszerna, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać winogrona można śledzić to danie główne z Białe winogrona i szampańska Granita jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Duszone Golonki Cielęce, Golonki Cielęce Duszone W Winie, oraz Osso Bucco: Duszone Golonki Cielęce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Shanks posypać koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
2
Wlać oliwę z oliwek do 6-do 8-quart żaroodpornej patelni lub 13-na 16-calowej patelni do pieczenia na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj trzonki w jednej warstwie (w razie potrzeby pracuj partiami). Gotować, obracając aż obficie rumiane z dwóch stron, 10 do 12 minut w sumie; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj wino i ocet i doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn prawie odparuje, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WinoWino
4
Dodaj warzywa, imbir, 3 łyżki tymianku, liście laurowe, pieprz, pastę pomidorową, czosnek, skórki pomarańczowe i cytrynowe, bulion i golonki. Przykryć patelnię (folią, jeśli używasz patelni do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PomarańczowyPomarańczowy
PieprzPieprz
BulionBulion
CytrynaCytryna
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec w piekarniku 325, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 1/2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
W międzyczasie, na patelni 5-6-litrowej na dużym ogniu, zagotuj 3-litrową wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać fasolę; gotować, aż chrupiące-tender ugryźć, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
8
Odcedzić, umieścić w lodowatej wodzie, aż ostygnie i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Szczypcami, przełóż chwyty na talerz; przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Usuń liście laurowe i tłuszcz odtłuszczony z patelni. Praca partiami, czystym płynem i warzywami w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
11
Roztopić masło w 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj fasolę, winogrona, szałwię i pozostały tymianek; mieszać do gorąca, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
FasolaFasola
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
13
Umieścić każdy trzon w misce; top z sosem i mieszanki fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszku2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekażda posiekana marchewka, por, koper włoski i obrany korzeń selerakażda posiekana marchewka, por, koper włoski i obrany korzeń selera2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)5suszone liście laurowesuszone liście laurowe2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweodtłuszczone buliony z kurczakaodtłuszczone buliony z kurczaka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielony świeży imbirmielony świeży imbir12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście tymiankuświeże liście tymianku23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy6krewetki i żyłkiPieczone winogronaPieczone winogrona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz świeżo mielonypieprz świeżo mielony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy12 łyżeczki czosnku w proszkukażda starta skórka pomarańczowa i skórka cytrynowakażda starta skórka pomarańczowa i skórka cytrynowa33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasola romano, opłukana i pokrojona na 1-calowe kawałkifasola romano, opłukana i pokrojona na 1-calowe kawałki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu6golonki cielęce (4 1/2 do 5 lb. ogółem), tłuszcz przycięty, opłukany i poklepany na suchogolonki cielęce (4 1/2 do 5 lb. ogółem), tłuszcz przycięty, opłukany i poklepany na sucho
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn