Duszona wieprzowina po Szanghaju
Duszona wieprzowina w stylu szanghajskim jest bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 293 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 51 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Shaoxing wina ryżowego, sos sojowy, liści i ryżu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie wspaniałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sajgonki po Szanghaju (z dusz ± kapust ± i Wieprzowin±), Ugotuj książkę: duszone "czerwone gotowane" skrzydełka w stylu Szanghajskim, oraz Kotlety Wieprzowe W Stylu Szanghajskim.
Instrukcje
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia, dodać wieprzowinę. Powrót do wrzenia, odtłuścić, zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, częściowo przykryte, przez 30 minut.
Używając obieraczki do ziemniaków, Usuń 8 pasków skórki z pomarańczy.
W kawałku muślinu umieść anyż Gwiaździsty, laski cynamonu, nasiona kminku, suszone Chilli i skórkę pomarańczową i mocno zwiąż.
Aby duszenia płyn przez połączenie wszystkich składników w bardzo dużym garnku i doprowadzenie płynu do gotującego się na wolnym ogniu.
Dodaj worek przypraw i blanszowaną wieprzowinę i przywróć do gotowania na wolnym ogniu, częściowo przykryte, odtłuszczanie cały czas.
Przykryć garnek szczelnie i nadal gotować delikatnie przez 3 godziny, aż tłuszcz wieprzowy i skórka będą bardzo miękkie i miękkie. Można to zrobić do dnia przed podaniem, schłodzić wieprzowinę w płynie, schłodzić przez noc, a następnie delikatnie podgrzać w płynie przed podaniem.
Pokroić Choi bok na połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości, lub chińskich liści na kawałki 5cm / 2in. Kiedy wieprzowina jest gotowa, usuń ją z cieczy.
Usuń skórę i pokrój mięso na małe kawałki.
Dodaj bok choi do garnka i gotować na dużym ogniu, aż będzie bardzo delikatny o 3 protokół.
Wyjąć bok choi z płynu do gotowania i umieścić na ciepłym naczyniu. Ułóż wieprzowinę na wierzchu.
Odcedzić cały tłuszcz z płynu do duszenia i zagotować go, aby zmniejszyć go o około połowę.
Wlać trochę na mięso, aby je zwilżyć, a resztę podawać osobno. (Prawdopodobnie będziesz miał dużo resztek.)